RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
14-дневният срок "отнесе" паяка. Решението на ВАС е окончателно

Върховният административен съд потвърди решението на Административния съд в Пазарджик, с което беше отменена Наредбата за организацията и дейността по принудителното преместване и принудителното задържане на МПС без знанието на техните собственици или на упълномощени от тях водачи, приета с решение № 107 от 10.06.2009 г.
Причина за това е неспазването на 14-дневния срок за публикуване на предложения и становища по проекта на наредбата преди обсъждането й в Общинския съвет. Съдът подчертава, че публикуването следва да бъде непосредствено преди приемането му. От това следва, че на публикуване подлежи вариантът, който ще се обсъжда на заседание на общинския съвет. Нанесените впоследствие корекции върху проекта изискват повторното му оповестяване по указания в закона ред. Представените по делото доказателства установяват, че не само обществеността не е била запозната с проекта на наредба, но и самите общински съветници са узнали едва по време на заседанието за нанесени корекции в проекта.
Съдия Ваня Пунева, която е председател на съдебния състав, е изразила особено мнение по казуса, което е записано под съдебното решение. Според нея, след като веднъж проектът на наредбата е бил публикуван – на 18 май 2009 година, а впоследствие при съгласуване с МВР е бил коригиран, не е необходимо повторно публикуване. "Липсва законово задължение за повторно публикуване. Затова не споделям изразеното становище на съдебния състав. Считам, че следва да се отмени решението на първата инстанция и да се отхвърли жалбата като неоснователна", е записала в становището си съдия Пунева. Решението на ВАС е окончателно.Тази страница е видяна: 1388

 Публикувано от: pamedia на Wednesday 13 March 2013 - 18:09:56

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Председателят на ОбС е обжалвал пред ВАС решението срещу наредбата за "паяка"
Паяка-позиция
Фоторепортаж за ПТП с паяка в Пазарджик
Съдът отмени Наредбата за паяка
БМВ отнесе светофара при острова
Млад шофьор отнесе входната врата на автосервиз
Калугеровец отнесе 500 лева глоба за сбиване в деня на балотажа
Пияна 23-годишна пазарджиклийка отнесе 2 таксита в 2 след полунощ
16-годишна с баща велинградчанин отнесе короната на „Mиc Beлингpaд“ 2017 в София
Възрастна загина на пътя в Голямо Белово, след като бус я отнесеТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5840 сек., 1.5084 от тях за заявки.