RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
С решението на ОбС започна промяната на терена с Минералната баня

За хиляден път кметът на Пазарджик Тодор Попов посочи пред съветниците мотивите си територията около Минералната баня да придобие друг вид, а банята да бъде разрушена.
„Каквото и да се случи на тази територия, то ще е със сигурност по-добро от това, което имаме. Но баня трябва да има, защото тази услуга се ползва от няколко стотин души.

Има проект от 5 години, има място, досега единственият проблем бяха средствата, но изграждането на такива съоръжения не попада нито в оперативните програми, нито в други форми на външно целево финансиране, затова двете възможности са или за сметка на общината или с публично-частно партньорство. В средносрочен план това е добър бизнес. ОбС ще задели в бюджета за 2013 г 150 хиляди лева. Настоящата баня ще продължи да съществува до изграждането на новата”. Това заяви кметът Тодор Попов при поредното внасяне на точката за банята.
„Подкрепям ви за банята, но не искам да катастрофираме в Административния съд, както с другите подобни решения, които бяха отменени”, заяви Илко Савов от БСП. Той обясни, че общественото предназначение на обекта не е отпаднало, затова Илко Савов предложи първо да се изгради новата баня, а тогава да се разрушава старата. Кметът Тодор Попов го репликира, че съдебното решение не е на последна инстанция и той очаква във Върховния административен съд решенията да са в полза на общината.
Евтим Янев от Коалицията на предприемачите заяви, че заради неотпадналото обществено предназначение, съветниците не може да променят предначначението на обекта от публична в частна общинска собственост.
Илко Савов посочи, че не желае темата за банята да бъде превърната в конфликтна тема, защото всички са единонушни по нея, но първо трябва да отпадне предназначението й.
С подкрепата на съветници от ГЕРБ предназначението на имота беше променено. За предложението на кмета гласуваха 29 съветници.Тази страница е видяна: 1435

 Публикувано от: pamedia на Thursday 31 January 2013 - 15:03:51

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Вани с поморийска луга и с торфена кал от Баня ще предлага Минералната баня в Стрелча
В Минералната баня ще има и СПА център
Минералната баня се обявява за приватизация
80-годишна пешеходка е блъсната на кръговото зад Минералната баня
Минералната баня и „Банчето“ в Стрелча отварят врати
Новият областен спечели делото за Минералната баня
Лека катастрофа на кръговото при Минералната баня затруднява движението
В билетния център при Минералната баня ще се издават безплатните карти за деца за пътуване в цялата страна
С 11 проекта, сред които е и ремонта на минералната баня, Стрелча кандидатства по програмата за развитие на регионите
Басейнова дирекция пусна водата в Минералната баня, общината плати задължения и от мандата на кмета ЕвстатиевТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.4930 сек., 1.3932 от тях за заявки.