RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Областният информационен център отчете годината в цифри

ОИЦОбластният информационен център в Пазарджик е бил посетен от 382 граждани, като експертите са отговорили общо на 397 въпроса, което включва въпросите, постъпили на място в центъра, по имейл и по телефон. Това отчете ръководителят на центъра Радослав Пешалов на пресконференция в Стъклена зала на Община Пазарджик.
Най-често посетителите на центъра са се интересували от въпроси, свързани с проекта „Енергийно обновяване на българските домове“ – 141 от общия брой са въпросите, свързани с този проект. Останалите най-често задавани въпроси са били свързани с актуални към даден момент отворени грантови схеми. 

От март екипът на Центъра е събрал 12 добри практики на бенефициенти в областта. Сред тях са Община Пазарджик; Община Пещера; Оптикс АД; Сдружение "Човеколюбие"; Професионална гимназия по строителство и архитектура – Пазарджик; Биовет АД; СОУ "Нешо Бончев" – Панагюрище; Община Стрелча; Елхим Искра АД. Организирани са общо 36 информационни срещи в Пазарджишка област, в т.ч. 33 изнесени информационни срещи в единайсетте общини в областта, една информационна среща с ученици от СОУ „Димитър Гачев“ на място в центъра и две информационни срещи по проект „Енергийно обновяване на българските домове“.
По време на втория си информационен цикъл, организиран в периода 12 септември –  5 октомври 2012 г., ОИЦ – Пазарджик презентира добри практики на бенефициенти от региона и страната, които успешно са изпълнили проекти с помощта на безвъзмездно финансиране чрез оперативните програми. Екипът представи и често допускани грешки и ключови моменти при кандидатстване с проекти, които да са от полза на потенциалните ползватели на европейска финансова помощ.
От 30 октомври до 21 ноември 2012 г. Областен информационен център – Пазарджик проведе третoто и последно за тази година посещение на общините в Пазарджишка област. Експертите от центъра представиха общите приоритети за развитие на страната ни през следващия програмен период, в който България ще получава безвъзмездна финансова помощ от фондовете на Европейския съюз. Беше направена презентация и на новите оперативни програми във варианта, в който са разработени до момента.
Общият брой на хората, които взеха участие във всички наши информационни инициативи е 766 човека.
По повод началото на учебната 2012/2013 година, екипът на ОИЦ – Пазарджик организира провеждането на националния конкурс за детска рисунка на тема: “Как искам Европейският съюз да промени моя град”, организиран от Централния информационен и координационен офис (ЦИКО) към администрацията на Министерски съвет. Област Пазарджик се нареди на второ място в страната по брой на събрани рисунки – 638 ученици на възраст между 6 и 12 години изпратиха свои картини за участие в конкурса.
През 2013 г. предстои да бъдат проведени 44 изнесени информационни срещи, които да популяризират възможностите по оперативни програми през 2013 година, както и добрите практики, а също така ще се проведат  поредица от обучения на екипа.Тази страница е видяна: 1117

 Публикувано от: pamedia на Tuesday 11 December 2012 - 17:01:44

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Областният информационен център започва поредица информационни срещи
Областният информационен център организира допълнителна информационна среща
Областният информационен център ще информира кандидати и бенефициенти за възможностите за еврофинансиране
Областният информационен център започва втори цикъл инфосрещи по отворените схеми за кандидатстване
Нов туристически информационен център в Стрелча
Илияна Йотова откри свой информационен център и в Плевен
Ученичка от СОУ “Г.Бенковски” е първата участничка в конкурса на Областния информационен център
С подаръците на Тодор Живков стартира новият Туристически информационен център в Стрелча
Туристическият информационен център – Велинград е сред първите 10 със сертификат от Министерството на туризма
Експертно - консултантски и информационен център„Читалища” област Пазарджик за обучение на читалищни секретариТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.4428 сек., 1.3463 от тях за заявки.