RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Фондация „Напредък” осигури допълнително учители за 40 деца в извънкласно време

Фондацията за мултиетническо сътрудничество „Напредък” и две пазарджишки училища започват работа по нов образователен проект, насочен към ученици от първи до четвърти клас, които не посещават редовно учебни занятия, съобщиха от фондацията.

Проектът е насочен към ученици от първи до четвърти клас, които не посещават редовно учебни занятия. В инициативата, която започва реализацията си от началото на декември се предвижда децата, включени в проекта да получават допълнителни консултации под формата на учебни часове по предметите: Български език, Математика, Изкуства, Чужд език.


Заниманията ще се водят от двама преподаватели, извън състава на училището, като целта е те да подпомогнат децата освен в придобиване на допълнителни знания по дадените предмети, да спомогнат и за мотивацията на децата да се върнат в класните стаи и изградят интерес към училището и преподаваната материя. Работата на учителите ще се подпомага и от ромски медиатори, които ще следят за това дали децата посещават редовно учебните занятия. Медиаторите ще работят активно и с родителите на децата чрез посещения в домовете, разговори за ползата от това детето им да посещава училище и ще осъществяват контрол за успеха на учениците.

 В новата инициатива  са включени 40 момичета и момчета  на възраст от 7 до 12 години. Те  са избрани чрез предварително  проучване от екипа по проекта  и разговори със семействата.

  Заниманията с децата ще се провеждат ежедневно в следобедните часове, а преди обяд екип на фондацията ще работи с родителите, като ги мотивира да осъществяват контрол и помощ на децата си при подготовка на уроците. Заедно с това ще се търси шанс и за осигуряване на работа на онези родители, които са безработни.

Освен допълнителни консултации по основните, изучавани  в училище предмети, за децата-участници  в проекта са предвидени и спортни  занимания, излети сред природата и  посещения на културни събития. Проектът ще се реализира от 3 декември до края на учебната 2012 / 2013 година.Тази страница е видяна: 1344

 Публикувано от: pamedia на Sunday 02 December 2012 - 15:08:45

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Фондация „Проф.д-р Лъчезар Цоцорков“ осигури свободен достъп за оперетата „Българи от старо време“ - на сцената на „Арена Асарел“ - Панагюрище, на 16 октомври 2019 г.
Две училища от Пазарджик ще предлагат допълнително обучение по български език на деца, за които той не е майчин
Фондация на Сдружението на предприемачите ще подпомага талантливи деца от Пазарджик
Фондация „Надеждата на Пазарджик“ награди още шест талантливи деца и младежи
Курс за бъдещи родители организират на 20 май фондация „За Нашите Деца и УМБАЛ гр. Пловдив
Безплатен курс за бъдещи родители организират фондация „За Нашите Деца и УМБАЛ-Пловдив
Фондация „Надеждата на Пазарджик“ раздаде 16 финансови стимули на талантливи деца и младежи с успехи в науките и спорта
Родители, учители и деца четат и рисуват заедно. Изложба с над 200 рисунки беше подредена в „Маестро Г. Атанасов“
Девет талантливи деца получиха финансови стимули от Фондация "Надеждата на Пазарджик"
Три организации подкрепят Фондация "Надеждата на Пазарджик" в инициативата за подпомагане на талантливите децаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5124 сек., 1.4222 от тях за заявки.