RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
По проект ще се предлагат мерки за енергийно-ефективен транспорт при зареждането с пресни стоки

Дончо БаксановТри нови проекта с участието на областната администрация са подадени за финансиране по европейски програми
През 2012 г. Областна администрация Пазарджик участва в разработването и подаването на три нови проектни предложения по две различни финансиращи европейски програми. В две от проектните предложения Областна администрация е единствения партньор от България, а в едно от предложенията втори български партньор е Регионална енергийна агенция Пазарджик. Това съобщи областният управител на Пазарджик д-р Дончо Баксанов.
Единият от новите проекти е Проект ECO FRESH „Мерки за енергийно-ефективен градски товарен транспорт при зареждането със пресни стоки”. Финансира се от 
програма Интелигентна енергия, STEER: Енергия в транспорта на Европейската комисия. Целта на проекта е въвеждане на системи за градска логистика Premium Urban Distribution Services (PUDS) за намаляване потреблението на енергия при градския товарен транспорт за ежедневно зареждане на пресни стоки. Партньорите по проекта ще споделят своя опит за постигане на поставената цел. Водещ партньор е  Община Пирея-Гърция, както и Изследователски и технологичен център Хелас, Транспортен институт –Солун, Политехнически университет –Италия,Община Торино – Италия,”Товарни превози” – Италия, Научен институт по транспорт-Франция,GART – Сдружение на институциите в областта на транспорта – Франция,Шведски аграрен университет,Община Упсала- Швеция,Община Утрехт – Нидерландия, Институт по климат, околна среда и енергия ООД - Вупертал, Германия, Сдружение на общините – Дания. Общият  бюджет е  прибл. 1 млн. евро; а продължителността на проекта е от април 2013 до март 2016 година.
Вторият проект  е Проект RUROPE – „Иновативни европейски партньорства и продукти за развитие на транснационален селски туризъм”. Целта на проекта е да се диверсифицира предлаганият селски туризъм за привличане на повече туристи и да се повиши атрактивността на пилотните общини чрез подобряване на сътрудничеството между съответните актьори и заинтересовани страни. Партньори по проекта са  две неправителствени организации от Италия, една търговска камара от Испания и природозащитна организация от Гърция. Бюджет на проекта 259 000 евро. Проектът се финансира от Програмата на Европейската комисия за конкурентоспособност и иновации .
И третият нов проект на областната администрация е  Multienergy „Модели на добри практики в енергийното планиране”. Финансира се от програма Интелигентна енергия на ЕК. Цел на проекта е реализиране на сътрудничество между публичните органи на местно и регионално и/или национално ниво за устойчиво енергийно планиране; разработване на универсална методика за разработване и изпълнение на областни и общински планове за енергийна ефективност. Партньорите по проекта са  Център за горски науки на Каталуния-Испания, Институт по енергетика-Каталуния, Администрация на провинция Каталуния, Регионална енергийна агенция Пазарджик (РЕАП), Областна администрация-Пазарджик,Регионална енергийна агенция Сиена, Италия, Администрацията на провинция Тоскана, Енергийна агенция от Естония, Община Турин от Естония. Общият бюджет е 1 500 000 евро, като при одобрение проектът ще се реализара от  април 2013 – март 2016.


Тази страница е видяна: 717

 Публикувано от: pamedia на Wednesday 14 November 2012 - 16:12:56

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
На Градския пазар в Пазарджик, от утре ще се предлагат само хранителни стоки
Социалистите в Пазарджик предлагат първо социални мерки и след това предсрочни избори
Около 5 хил. лв. на апартамент за саниране по Проект "Енергийно обновяване на българските домове"
Планираните часове за информационния ден по проект "Енергийно обновяване на българските домове" на 24май се преместват и ще са от 10.00 до 14.30 ч.
Септемвриец се свързал енергийно с гробищата
Пет подадени заявления за енергийно обновяване на домове
За енергийно обновяване на домовете са одобрени 6 проекта в региона
От Панагюрище започва разяснителната кампания за енергийно саниране на домовете
Само по 1 заявление е подадено в Пазарджик и Панагюрище за енергийно обновяване
И от Велинград вече има кандидати по проекта за енергийно обновяване, 9 са от Пазарджик, 4 - от ПанагюрищеТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.8239 сек., 1.7704 от тях за заявки.