RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Санирането на пет обществени сгради в Ракитово е на финала, предстои ремонт на още три

СОУ Санирането на СОУ „Кл. Охридски” и ОУ „Хр. Ботев”  в Ракитово, на Народно читалище  „Просвета”и детска градина „Славейче” в Костандово и на ОУ „Христо Ботев” в Дорково е на финала. Санирането на петте сгради започна през месец юни. Работата беше по подписано споразумение с Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, по линията на енергийната ефективност, заедно с фонд „Козлодуй”, които финансират тези санирания, съобщиха от общината. 

Започнала е работа и по проект: „Създаване на европейски облик на образователната инфраструктура с високо ниво на енергийна ефективност, допринасящи за устойчиво местно развитие в Община Ракитово”. Изпълнението на проекта включва въвеждане на мерки за енергийна ефективност чрез специфични дейности – ремонт и саниране сградите на СОУ «Христо Смирненски» - гр. Ракитово, ЦДГ «3-ти март» - с. Дорково и ЦДГ «Митко Палаузов» - гр. Ракитово. В СОУ «Христо Смирненски» - гр. Ракитово ще бъде сменена дограмата, ще се направи топлоизолация на външните стени и на покривите, ще бъде подменена  горелката на котела. Също така, всички осветителните тела ще бъдат сменени с енергоспестяващи. В ЦДГ «3-ти март»- с. Дорково също ще бъде сменена дограмата, ще бъде направена топлоизолация на външните стени и на покривите, както и топлинноизолиране на подовете. Също така ще бъде сменен котела на дърва с котел на пелети. Ще бъде монтирана соларна инсталация за топла вода и ще бъдат подменени осветителни тела с енергоспестяващи. В ЦДГ «Митко Палаузов» ще бъде сменена дограмата, ще се направи топлоизолация на външни стени, на покривите и на подовете. Ще бъде подменен котела на дърва с котел на пелети. Ще се смени отоплителна та инсталация и ще се монтира соларна инсталация за топла вода. Осветителните тела също ще бъдат заменени с енергоспестяващи.


Тази страница е видяна: 1523

 Публикувано от: pamedia на Tuesday 23 October 2012 - 11:02:33

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
В Ракитово дезинфекцират посещавани сгради и обществени обекти
Предстои ремонт на читалищата в Ракитово и Дорково
Над 30 сигнала за наводнени жилищни и обществени сгради
В Пещера започна мащабно саниране на жилищни и обществени сгради
Започна санирането на още 6 многофамилни жилищни сгради в Пещера
Тодор Попов: Започваме санирането на още 21 жилищни сгради
Тодор Попов: До 10 юни в Пазарджик започва санирането на малките сгради
За малките сгради – санирането ще е най-рано напролет, за големите няма сигурност
В Пещера с първи копки започна санирането на сградите на Общината , полицията, пожарната и още 4 жилищни сгради
Тодор Попов: Санирането на поредните 14 жилищни сгради е хубав щрих в модерния изглед на града ниТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.6313 сек., 1.5314 от тях за заявки.