RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Отворено писмо от директора на гимназия "Иван С.Аксаков"


ДО
УЧЕНИЦИТЕ, 
РОДИТЕЛИТЕ И
УЧИТЕЛИТЕ ОТ ГИМНАЗИЯ    
„ИВАН СЕРГЕЕВИЧ АКСАКОВ”
ПАЗАРДЖИК                                 


ОТВОРЕНО ПИСМО


УВАЖАЕМИ УЧЕНИЦИ, РОДИТЕЛИ, УЧИТЕЛИ,

С болка констатирам, че има хора, за които няма нищо свято, и за постигането на користните си цели са готови на всякакви действия и постъпки. След репортажа по БТВ в предаването „Хрътките” на 25.09.2011 г., върху името на Гимназия „Иван Сергеевич Аксаков” беше поставено петно, което трябва да бъде изчистено незабавно, тъй като в 114 годишното учебно заведение работят учители – професионалисти и учат интелигентни 
деца, които нееднократно участват и печелят в множество състезания и олимпиади на национално ниво. За времето от 2008 година досега, откакто ръководя Гимназия „Иван Сергеевич Аксаков”, с помощта на екипа от преподаватели, училището печели проект по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” за извънкласни дейности, участва в множество проекти по национални програми, а в момента е бенефициент по програма „Учене през целия живот” - секторна програма „Коменски”. От 2009 година Гимназия „Иван Сергеевич Аксаков” е член на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България – организация, в която участват училищата с най-високи постижения в езиковата подготовка. От 2010 година гимназията е първото учлище – изпитна база  за получаване на безсрочни езикови сертификати на университета Кеймбридж за област Пазарджик. Наши ученици за втора поредна година защитават с отличие тези сертификати. Учениците винаги са декларирали, че идват с удоволствие на училище. В Гимназията развиват дейност редица ученически клубове, които по най-добър начин осмислят свободното време на учениците. Наши учители получават заслужена почит за постиженията в организирането на учебния труд и извънучилищните дейности. Две години подред учители от Гимнзията стават „учител на годината”, а миналата година наш учител бе награден с грамота „Неофит Рилски” от министъра на образованието, младежта и науката. 


На фона на постигнатите от нас успехи, заради лично отношение към директора на определени хора, сред които нереализирали се педагози с управленски функции, без всякакъв свян и с лека ръка се опетнява името на едно училище и „живота” в него. „Който не работи, той не греши” са казали хората, но когато чуждата грешка ти бъде привнесена, за да те вкарат в капан... за това сигурно има друг израз?!
Смятам за нужно да заявя пред родителите на нашите възпитаници, че категорично не приемам направения коментар в репортажа на БТВ, че учителите вършат нарушения за повече пари. Смятам го за  абсолютно БЕЗПОЧВЕН! Всички ние като учители носим поверената ни отговорност за образованието и възпитанието на учениците и получаваме заплащане, което е отредено за системата на образованието.
С доклад до началнкиа на РИО Пазарджик съм поискал мнение за изход от създалата се ситуация, а именно как да поправим породилите се несъответствия с училищната документация, получли се от изначална допусната грешка, прерастнала в края на учебната годината в административно нарушение. В отговор от РИО Пазарджик е даден срок за изготвяне на нов училищен учебен план на паралелката с профил „Хуманитарен”, прием след седми клас на учебната 2009-2010 година. Новият учлищен учебен план е изготвен съгласно нормативната уредба в системата на обазованието, одобрен е от начлника на инспектората и вече е факт.
За създалото се неудобство поднасям искрени извинения на учениците и родителите на децата от X „А” клас и заявявам, че в най-кратки срокове, съгласно училищния учебен план, учениците ще  получат свидетелствата си за завършено основно образование.
Смятам, че в създалата се ситуация  определени хора или групи ще се опитат да преекспонират или политизират случая. Категорично заявявам, че проблемът е разрешен и всякакви инсинуации за обратното са нарочни и подтикнати от нечисти намерения спрямо директора и учителите в най-старата гимназия в Пазарджик.
Категорично декларирам, че ще продължавам да работя за издигането на авторитета и просперитета на Гимназия „Иван Сергеевич Аксаков”, за получаването на най-качествено образование на учениците, защото за мен и за учителите от Гимназията това не е само работа, а КАУЗА!


С уважение към всички,ТОДОР ДЖАМБОВ
Директор на Гимназия „Иван Сергеевич Аксаков”


Тази страница е видяна: 1064

 Публикувано от: pamedia на Monday 26 September 2011 - 15:07:29

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Училищното настоятелство на гимназия „Иван С. Аксаков“ също подкрепи директора
Георги Петърнейчев няма да се кандидатира, в отворено писмо ОС на БСП призовава и други
Отворено писмо до медиите за ненужната и НЕчовешка жестокост срещу животните
С отворено писмо до президента започна днешният протест в Пазарджик /видео/
В отворено писмо от Синдиката на служителите в затворите заявяват готовност за протест на 23 септември
Кметът на Бъта с отворено писмо иска да предизвика инвестиционния интерес на бизнеса
Анонимни приятели на театъра пишат отворено писмо до новия директор на пазарджишкия театър
Дъщерята на обвинения за поръчителство на убийство Румен Запрянов в отворено писмо: Моля помогнете!
Учител по история с отворено писмо във връзка с унизителното орязване на транспортните разходи за учители
Инициативен комитет подготвя кампания срещу проект на Наредба за Общеиствения ред, започва с отворено писмоТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5587 сек., 1.4815 от тях за заявки.