RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Д-р Фани Петрова: Не само че няма починал медик след ваксинация, но няма и със сериозни постваксинални реакции. На едно от първите места сме по брой ваксинации
Пазарджик
Ваксинационният план се изпълнява в област Пазарджик, увери директорът на РЗИ-Пазарджик д-р Фани Петрова на онлайн брифинг след заседаниието на Областния щаб за борба с коранавируса. Тя уточни, че се  поставяме единствено ваксината на Пфайзер-Бионтех и вече е приключила спървата фаза от изпълнението на Националния ваксинационен  план. Тук се включват всички медицински работници, фармацевти, помощник-фармацевти и дентални лекари. Общият брой на вакисинираните медицински лица е 1538.
   
В момента работим по Втора фаза на ваксинационния план.Обхванати са домовете за стари хора и учителите. Ваксинацията върви паралелно.До вчерашния ден имахме 198 ваксинирани учители. За следващите 3 дни има разпределени 58 флакона. Т.е. 306 дози ще бъдат поставени като първа игла на учители. От домовете за стари хора са ваксинирани 108 човека. Или общият брой на ваксинациите за Пазарджишка област е 1844, което нарежда областта на едно от първите 10 места в страната, посочи д-р Петрова. Тя очерта следващите стъпки: "Изпратени са писма до общопрактикуващите лекари и е поставен срок до 15 февруари да представят в РЗИ брой желаещи, като в този брой включат лица, които са на и над 65 години, както и лица от техните пациентски листи с хронични заболявания. Те ще бъдат ваксинирани на следващата фаза, а вмомента се събира и информация за желаещи от поддържащата инфраструктура. Ежеседмично се доставят ваксини, които се поставят своевременно, като се заделят и за повторната ваксинация същото количество."
   
На въпрос дали има медицинско лице, което е починало след направена му ваксинация тя отговори: "Няма такова медецинско лице, при което не само да е настъпила смърт, но и да е с някакви сериозни постваксинални реакции. Тук искам да кажа, че цялата и истинската информация ежедневно подаваме на медиите, а на заседанията на Областния щаб обсъждаме възникналите проблеми и ги оповестяваме на седмичните брифинги.  Смятам, че всички вече се убедиха, че Областният щаб и РЗИ са източниците, които дават достоверната информация за цялата област. Нашите телефони са отворени. Пак повтарям, такива случаи няма."
 
Д-р Петрова отбеляза, че има леко завишаване броя на учителите, които са с положителни проби. "Ежедневна е комуникацията с представителите на РУО, нямаме притеснения, ситуацията активно се наблюдава и ако има големи завишения, ние сме в готовност да предложим и предприемем  мерки", поясни директорът на РЗИ-Пазарджик по отношение обстановката в училищата след възобновяване на присъствения учебен процес.

Тази страница е видяна: 523

 Публикувано от: pamedia на Thursday 11 February 2021 - 16:06:37

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Няма починал с COVID-19 през последните 24 часа, положителните проби са само 8
Няма населени места без електрозахранване в Пазарджишка област след снега
В 20:20 часа в Пазарджик беше обявен краят на изборния процес, няма сериозни нарушения
Клони са паднали върху лек автомобил, няма пострадали и сериозни щети до момента в региона
В община Пазарджик няма да има кметски наместници, адресните регистрации са обичайни на брой
На 30 декември ”Местни данъци и такси” няма да работят с граждани и да се извършват плащания в брой
Говорителят на Окръжна прокуратура Снежана Стоянова: Няма заподозрян, няма и основна версия за убийството на Татяна
Към 17:00 часа няма населени места без ток в област Пазарджик, съобщават от EVN
Как се правят антигенни тестове показа на училищните лекари д-р Фани Петрова
Пожарникарите са отводнявали само едно мазе в Пазарджик след снощния дъжТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.6073 сек., 1.5003 от тях за заявки.