RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Към 17:00 часа няма населени места без ток в област Пазарджик, съобщават от EVN

ПазарджикВ информация на EVN за ситуацията с електрозахранването в Югоизточна България към 17:00 ч на 06.01.2017 г. не фигурират населени места от  област Пазарджик с прекъснато електрозахранване.

Аварийните екипи на  електроразпределителното дружество са успели да възстановят електрозахранването за по-голямата част от населени места, които са били засегнати от снеговалежите през последното денонощие. Към 17:00 ч. на 06.01.2017 г. с нарушения в захранването остават 27 села, като целта е да получат захранване до края на деня.

Основните затруднения със захранването са в областите Стара Загора и Сливен. В област Стара Загора без електрозахранване цялостно или частично остават 4 села. Броят на засегнатите села беше значително редуциран, след като в сутрешните часове техният брой бе над 60. В областта има на места затворени пътища, което възпрепятства достъпа на екипите, които продължават да работят за възстановяването на скъсаните въздушни проводници. В област Стара Загора 27 аварийни екипа продължават работа.

В област Сливен без електрозахранване цялостно или частично остават 10 села. Допълнително ситуацията е усложнена, тъй като в областта са налице 7 бр. счупени електрически стълбове.  В района на Котел, около село Стрелци, достъпът на екипите е силно затруднен поради затворени пътища. Общо 25 екипа на  дружествoто работят по справяне с повредите. Дружеството ще осигури и 3 броя дизел генератори с цел осигуряване на снабдяването – в с. Кортен, както и 2 генератора за вилната зона на гр. Сливен.

В област Пловдив екипите работят по отстраняване на възникнали повреди в районите на Сопот, Клисура и Хисаря.

В останалите области, обслужвани от дружеството в Югоизточна България, включително Родопите, ситуацията с електрозахранването е нормална при зимни условия със снегонавявания. Важен фактор за липсата на висока аварийност е 70 км електропроводи, които компанията вкопа в земята през последните две години в планински и пресечни области. Доброто сътрудничество с горските стопанства в Южен централен район по изпълнение на просеките също се оказа силен фактор за предотвратяване на аварии.   

Общо 110 групи на EVN България Електроразпределение във всички области работят за цялостно възстановяване на захранването. Дружеството остава в готовност във всички райони с оглед възможното обледяване на електропроводи при прогнозираните минусови температури, a на места и продължаващите снеговалежи.

Тази страница е видяна: 1056

 Публикувано от: pamedia на Friday 06 January 2017 - 17:36:05

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Няма населени места без електрозахранване в Пазарджишка област след снега
Питейната вода в засегнатите от наводнения населени места е без отклонения, съобщават от РЗИ Пазарджик
Планово изключване на електрозахранването в област Пазарджик по дати, населени места и улици
Без ток са 7 населени места в Пазарджишка област
По 2 фактури за ток ще получат в някои населени места на Пазарджишка област през май
В Пазарджик и в още 5 населени места от областта на 25 април ще се гласува за председател на АБВ
С колко поскъпва такса смет в левове за гражданите, по зони и населени места в община Пазарджик
Подробни графици – по улици и населени места – за планираните ремонти и миенето на уличната мрежа в община Пазарджик
В 94 населени места са изброени 240 щъркелови гнезда с близо 500 щъркелчета
И вчера са отводнявани къщи в няколко населени места на регионаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.7078 сек., 1.6010 от тях за заявки.