RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
„Информационно обслужване“ АД намали цената на електронен подпис за физически лица на 12 лв. за 3 години

elektronen_podpis.jpg

“Информационно обслужване” АД намали драстично цената за издаване и управление на  квалифицирано удостоверение за квалифициран електронен подпис (КУКЕП) за физически лица - на12 лв. с ДДС, като той ще важи за период от 3 години.


За да ползват електронен подпис, новите притежатели трябва да закупят смарт карта и четец за смарт карти. Цените им са съответно 9 лв. с ДДС и 12 лв. с ДДС и се купуват еднократно.  Общата цена на целия комплект за тригодишния период е 33 лв., с ДДС за нови потребители, а до скоро тя беше почти два пъти по-висока, припомнят от комнаията.

Всеки може да заяви своя електронен подпис онлайн на страницата на StampIТ - https://www.stampit.org/bg/page/809.

„С намаляване на цената на електронния подпис за физически лица го правим по-достъпен за българските граждани. Така всеки ще може да има евтин достъп до електронния си сертификат след ваксинация срещу COVID-19 и медицинските си данни, които се съхраняват в електронното медицинско досие.“, каза изпълнителният директор на „Информационно обслужване" АД Ивайло Филипов.

Преди дни компанията пусна в експлоатация новия модул, който е част от Националната здравно-информационна система (НЗИС). Достъпът до електронното медицинско досие и електронния сертификат за ваксинация става единствено чрез електронен подпис, който предпазва гражданите от злоупотреби с чувствителната медицинска информация и лични данни.

С квалифициран електронен подпис всеки потребител може да подписва документи и да ползва електронните услуги на държавните институции. С КУКЕП се достъпват разработените услуги за граждани на Национална агенция по приходите, Министерство на финансите, Министерство на икономиката и енергетиката, Министерство на околната среда и водите, Министерство на транспорта и информационните технологии, Министерство на земеделието и храните, Министерство на вътрешните работи, Министерство на отбраната, Агенция по вписванията, Главна инспекция по труда, Комисия за защита на личните данни, Агенция по заетостта, НОИ, НСИ, НЗОК, Агенция „Митници“ и др. Притежателите на електронен подпис могат също така да криптират електронни трансакции, да ползват електронно банкиране на търговските банки, да плащат сметки и данъци през epay.bg, да регистрират домейни и др. Освен това голяма част от държавните институции предлагат услугите си без такса, когато те се заявяват онлайн.Тази страница е видяна: 118

 Публикувано от: pamedia на Monday 08 February 2021 - 16:54:22

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Една трета от данъчните декларации са подадени с ПИК или електронен подпис
С ПИК или електронен подпис проверяваме местните данъци и през сайта на НАП
Гинче Караминова: Полагат се усилия да се намали цената на тест лентите за диабетно болни
За платени доходи на физически лица се подават данни в НАП до 15 март
Увеличението за такса смет ще е само за имотите на физически лица
Бюро за обслужване и консултации на лица с увреждания откриха в Стрелча
Глоби за кметове, фирми и физически лица след проверки на РИОСВ – Пазарджик
До края на месеца НАП приема коригираща декларация за доходите на физически и юридически лица
Между едноличен търговец и 2 физически лица са разпределени квотите за събиране на билки през 2014 г.
Над 3 пъти повече са издадените актове на физически спрямо юриидически лица за нарушаване забраната за тютюнопушенеТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5373 сек., 1.4429 от тях за заявки.