RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Четвъртокласници от Черногорово – „Клас на месеца”, табла „Клас от добротворци” за всички участници в конкурса
Пазарджик
Четвърти клас от НУ „Кирил и Методий” в Черногорово с класен ръководител Лидия Кръстева е победителят за ноември в конкурса „Клас на месеца”, обявен от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните /МКБППМН/ към Община Пазарджик. По традиция първият приз за новата учебна година се дава по повод  Деня на толерантността – 16 ноември.
Настоящата учебна година изправи всички ни пред нови предизвикателства. Екипът на МКБППМН държи на целите на инициативата „Клас на месеца”, чието начало бе поставено преди четири години - превенция на отпадането от училище, повишаване активността на учениците и мотивацията за учене, показване на нови инициативи и идеи, обогатяване на училищните традиции. Но си поставя и нови цели -  да стимулира децата да бъдат по-сплотени и да създават заедно, независимо дали са в една класна стая или в общо виртуално пространство.      
В тази различна учебна година, когато всички полагаме усилия децата да се справят при новите условия, очакваме от тях да ни покажат как общуват помежду си без агресия и как могат да бъдат добри и толерантни. Искаме да популяризираме добри практики, в които децата на дело показват как добрините променят хората и света около нас. Във времето на социална дистанция натрупването на много добри дела може да се превърне в социална епидемия.
Номинацията на четвърти клас от НУ „Кирил и Методий в Черногорово, придружена от видеоклип и презентация, впечатли журито от членове на МКБППМН.
„Добрите дела имат много измерения. Ние свързваме доброто с пораждане на радост и лъчезарна усмивка по лицата на хората. Поради това ние решихме да направим тържество по повод Деня на народните будители и да накараме нашите родители да се почувстват горди, че са българи, че ние, техните деца, сме талантливи, упорити и всеотдайни в това, което вършим. И тъй като ни питате правим ли добрини, имаме ли добра кауза, ние отговаряме - любовта към отечеството превъзхожда всички добрини.” – посочват четвъртокласниците от средищното училище, в което се обучават деца от седем села.
Класът победител получи плакет, грамота и табло „Клас от добротворци”. Грамоти за участие и табла „Клас от добротворци” получиха и всички участници в конкурса „Клас на месеца”. На таблата децата ще вписват добрите си дела  и ще ги илюстрират със снимки.
В края на учебната година МКБППМН към Община Пазарджик ще връчи голямата награда на конкурса – ЕДНОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ и ще излъчи „Клас на годината”. А таблата „Клас от добротворци” ще бъдат подредени в изложба на видно място в града.
ПазарджикПазарджик


Тази страница е видяна: 1548

 Публикувано от: pamedia на Tuesday 17 November 2020 - 17:03:15

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
„Клас на месеца” са Vв от ОУ "Свети Климент Охридски" и IXв от ПГМЕТ, ще има и „Клас на годината”
Защо първият приз "Клас на месеца" отиде при четвъртокланици от "В" клас на СУ "Г. Бенковски"
Иновативен клас от ОУ „Христо Ботев” е „Клас на месец март”
Отново ще има „Клас на месеца“
За пръв път два приза „Клас на месеца”
За януари „Клас на месеца” е IV „в” от НУ „Отец Паисий”
Днес ще бъде обявен първият „Клас на месеца“ за 2019 година
Известен е новият Клас на месеца - имат си талисман за деня, Ден на късмета, Ден на усмивката и Ден на сладоледа
Родител изнесе резултатите от матурите след 7 клас във всички училища – ето резултатите в региона.
Ученици на Средно училище "Димитър Гачев" - Пазарджик - с общинския приз "Клас на месеца"Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.7008 сек., 1.5860 от тях за заявки.