RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Защо първият приз "Клас на месеца" отиде при четвъртокланици от "В" клас на СУ "Г. Бенковски"
Пазарджик

Четвърти „в” клас от СУ „Георги Бенковски” спечели приза „Клас на месеца” за ноември в конкурса, организиран от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните /МКБППМН/ към Община Пазарджик. Наградата бе връчена по повод Деня на толерантността – 16 ноември, в Професионалната гимназия по хранителни и химични технологии, където пред деветокласници беше прожектиран филма „Животът ми като тиквичка”. Домакините посрещнаха четвъртокласниците с балони с надпис „Бъди толерантен”.


Жури от членове на местната комисия единодушно реши да присъди отличието на ръководения от г-жа Петя Стоименова клас, тъй като номинацията бе  подробно описана и мотивирана по всички седем критерия на конкурса.

„Децата изграждат сплотен колектив, който живее в толерантност и в същото време в нетърпимост към нарушаване на правилата в класа. В класа има дете с друго вероизповедание – мюсюлманче. Учениците го приемат като неразделна част от групата, подкрепят го в трудни ситуации и в учебния процес, проявяват интерес към различната култура и бит. Селен се чувства добре, спокойна е и това дава възможност да разгърне потенциала си.

В класа има двама ученика, които посещават училищния психолог, много често се налагат и срещи с педагогическия съветник. Те имат проблеми с овладяването на гнева си и по време на неформалното общуване са причина за конфликтни ситуации извън рамките на класа. Точно в такива моменти се проявява истинската помощ и подкрепа от страна на другите ученици. Те реагират като по най-толерантен и бърз начин се стремят да предотвратят конфликт. Впоследствие целия клас се среща с родителя на проявилото се дете и в градивен разговор се набелязват най-добри мерки.
Наскоро от класа се отдели едно прекрасно другарче Никола Бунчев. Той замина да живее и учи в Лондон при родителите си. Децата от класа го изпратиха с тъга, като за спомен му подариха фланелка с надпис:

„Ние сме задружен клас!
Ники, скоро ще се отделиш от нас!
Никога не ни забравяй,
и с добро ни споменавай!..“
придружен със снимка на целия клас и националния флаг.

Веднъж в месеца в 9.00 ч. учениците от 4 „в“ клас се обаждат на Ники и му оказват приятелска подкрепа в новата среда” – описва класната ръководителка.

Класът е с много добър успех и няма допуснато нито едно неизвинено отсъствие по неуважителни причини, участва активно във всички училищни и извънучилищни прояви.

В надпреварата за „Клас на месеца” се включиха пет училища от Община Пазарджик, които получиха грамоти за участие. Организаторите се надяват на по-висока активност през декември. В края на учебната година всички носители на месечния приз ще се състезават за „Клас на годината” и голямата награда – еднодневна екскурзия в страната.

При класирането комисията дава оценки по няколко критерия: толерантност, взаимопомощ и сплотеност на класа, успех на класа, редовно посещаване на учебните занятия, дисциплина, активност на класа и нови идеи, постижения на класа, поддържане и опазване на материалната база. В конкурса могат да участват учениците от 1 до 12 клас от всички училища на територията на Община Пазарджик. Всяко училище излъчва по един клас всеки месец от съответната възрастова група: начален курс, среден курс и горен курс. Документите се подават по 5-то число на месеца в МКБППМН.
Пазарджик

На снимките: Победителите от СУ "Г. Бенковски" и връчването на грамотата от секретаря на  МКБППМН Бисерка Трайкова на класния ръководител на IV "В" клас Петя Стоименова


Тази страница е видяна: 1351

 Публикувано от: pamedia на Thursday 16 November 2017 - 14:40:50

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Днес ще бъде обявен първият „Клас на месеца“ за 2019 година
Четвъртокласници от Черногорово – „Клас на месеца”, табла „Клас от добротворци” за всички участници в конкурса
„Клас на месеца” са Vв от ОУ "Свети Климент Охридски" и IXв от ПГМЕТ, ще има и „Клас на годината”
Ученици на Средно училище "Димитър Гачев" - Пазарджик - с общинския приз "Клас на месеца"
Иновативен клас от ОУ „Христо Ботев” е „Клас на месец март”
Отново ще има „Клас на месеца“
За пръв път два приза „Клас на месеца”
Ученикът от XII клас на СОУ „Г.Бенковски“ Янислав Кълвачев е създателят на „Пазарджик за вас“
За януари „Клас на месеца” е IV „в” от НУ „Отец Паисий”
Известен е новият Клас на месеца - имат си талисман за деня, Ден на късмета, Ден на усмивката и Ден на сладоледаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5100 сек., 1.4081 от тях за заявки.