RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Йордан Младенов свика на спешно заседание администрацията за вземане на спешни мерки свързани с COVID 19
Пещера
Кметът на община Пещера Йордан Младенов свика на спешно заседание администрацията и ръководния си екип. Целта на срещата е създаване на организация и вземане на неотложни мерки за контрол във връзка с увеличените случаи на COVID 19. Част от мерките, които ще предприемат ресорните органи включват : използване на електронно обслужване на гражданите, пълна дезинфекция на административните сгради в Пещера, Радилово и К. Димитриево, както и в Центъра за обслужване на населението.

Младенов възложи на служителите си да създадат условия и възможност за провеждане на онлайн приемна за среща с жителите по важни общественозначими въпроси. Служители на ОП "ЧПОИ" започват дезинфектиране на централната градска част, около административните сгради и учреждения, натоварените пътни участъци и района на пазара. Младенов разпореди изграждане на коридори за движение в района на тържището и осигуряване на течни дезинфектанти за посетителите там. Ще бъдат обособени входове и изходи за търговците и купувачите, които ще осигуряват нужното разстояние.

Отменя се плануваното за 29 октомври честване на 1 ноември- Ден на народните будители в центъра на Пещера.

Детските градини и училищата ще работят при стриктно спазване на насоките разпоредени в заповедта на Министъра на образованието. Засилват се предпазните мерки в детските градини. Родителите на деца ще бъдат допускани до входа на детското заведение при спазване на дистанция. Директорите на социалните заведения в града са получили разпореждане да продължат дейността си при епидемиологични мерки и да не се допускат посещения на външни лица. С децата с увреждания ще се работи индивидуално. Издадена е забрана за групови форми на работа.
 
Младенов подчерта, че мерките за безопасност са задължителни за всички. Спазването им ще се контролира от органите на реда и общински служители. На нарушителите ще бъдат  съставяни констативни протоколи. При повторно нарушение на правилата ще се налагат глоби.
 
   
 
 


Тази страница е видяна: 133

 Публикувано от: pamedia на Wednesday 28 October 2020 - 14:33:20

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Спешно заседание на Областния кризисен щаб за борба с коронавирус COVID-19
Областният свика епизоотична комисия на извънредно заседание за ситуацията с бездомните кучета
Стефан Мирeв събра шефове на КАТ, Пътното и кмета на Панагюрище за спешни мерки, ограничаващи скоростта в града
Инж. Нишан Бъздигян: Със спешни мерки трябва да се гарантира обезпечеността с работна ръка и училищата да подготвят квалифицирани кадри за предприятията
Йордан Младенов : Честито Рождество Христово !
Йордан Младенов поздрави служителите в структурите на МВР
Поздравление на Йордан Младенов до ромската общност
Поздравление от Йордан Младенов, областен председател на БСП
Йордан Младенов оглави Областния съвет на БСП в Пазарджик
Йордан Младенов потачи 100-годишната баба ПетраТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.6378 сек., 1.5385 от тях за заявки.