RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
За да не се допуска отказ на прием на пациенти с COVID-19, управителите на лечебните заведения 3 пъти дневно ще изпращат информация в Спешна помощ и РЗИ
Пазарджик
С цел недопускане на неприятни ситуации, на които сме свидетели през последните дни - пациенти с коронавирус да бъдат разкарвани от една болница в друга и да бъде отказван техния прием и хоспитализация, на щаба бе взето решение управителите на лечебните заведения ежедневно три пъти да изпращат информация в Спешна помощ и РЗИ, за да има яснота къде има свободни легла и да не се стига до такива кризисни ситуации. Това съобщи областният управител Стефан Мирев след днешното заседание на Областния кризисен щаб за борба с COVID-19.
  
От началото на епидемията по общ брой заразени област Пазарджик е на седмо място след областите София, Пловдив, Благоевград, Варна, Бургас и Стара Загора.
Директорът на РЗИ д-р Фани Петрова съобщи, че от миналата седмица са започнали съвместни проверки с МВР, Инспекцията по  труда, ОДБХ. Проверяват се обекти с обшествено предназначение и там, където се струпват хора - банки, пощи и т. н.
   
Към настоящия момент общият брой на заразаните в област Пазарджик е 1123, на домашно лечение  са 314, 89 са починалите, изписани са 676, заразени медицински лица са 97, оздравели от тях са 87. Хоспитализирани пациенти в момента с коронавирус са 44, има и пациент на интензивно лечение.
 
Към 15 часа на вчерашния ден Инфекциозно отделение е разполагало с 33 легла, от които 12 свободни, 135 са леглата на вътрешните отделения,  които при необходимост могат да бъдат трансформирани, т. нар. триажни легла са 17, а в отделенията за интезивно лечение има 35 легла, от които в момента свободни са 20, информира д-р Фани Петрова.
 
Ще призова жителите на област Пазарджик да бъдат дисциплинирани, да спазват стриктно всички въведени противоепидемични мерки, защото въпросът опира и до самосъзнание. В противен случй всички наши заповеди, решения, проверки се обезсмислят. Така че нека да продължаваме да бъдем отговорни към самите нас и към здравето на нашите, призова областният управител.
 
 
 
 
 
 


Тази страница е видяна: 277

 Публикувано от: pamedia на Thursday 22 October 2020 - 15:22:53

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Депутати от РБ сигнализират за болници в страната, отказващи прием на пациенти за спешна помощ
За изследване за COVID-19 са изпратени 145 проби на настанени в социалните домове в региона, лечебните заведения са подсигурени с предпазни средства
Изследват целия медицински персонал на Спешна помощ в Пазарджик, след като има нови шест положителни проби за COVID-19
Новите забрани и ограничения от 27 ноември с цел намаляване на натиска върху лечебните заведения
Д-р Фани Петрова: Много ви моля, нека да дадем глътка въздух на колегите, които са в лечебните заведения!
Учителят с поредицата от дела за отказ на информация най-после осъди директор
По сигнал от Спешна помощ е разследван побой
Пробите на работещите в „Спешна помощ“ са отрицателни
Учителят, жалвал се от директора на Механото за отказ на информация, пуснал жалба и срещу директора на на СОУ “Г.Брегов”
Роми отново нападнаха екип на Спешна помощТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5912 сек., 1.4925 от тях за заявки.