RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Още двама адвокати ще защитават правата на потребителите в Пазарджик
Федерация на потребителите
Федерацията на потребителите в Пазарджик е привлякла още двама адвокати. Заедно с адвокат Иво Лулчев правата на потребителите ще защитават още адвокатите Александър Чалъков и Георги Милчев. Това обяви на пресконференция в Пазарджик Емил Георгиев - изпълнителен секретар на федерацията. Иво Лулчев ще заеме в София длъжността главен юрисконсулт на Федерация на потребителите.


От Федерацията считат за необходимо да информират и предупредят и представителите на малкия бизнес за сроковете за излизане на свободния пазар на електрическа енергия. За битовите потребители това е 2025 г., но сега наближава срокът за бизнеса. „Българинът си знае задълженията, но не си знае правата. Ние искаме да им помогнем, да си знаят и правата, за да се справят в хаоса от обществените услуги”, коментира Емил Георгиев. „У нас имаме практиката с пирамидите и ние предупреждаваме, че това може да се случи и сега с търговци, които излизат на пазара за пръв път. Рисковете, които могат да настъпят са за малките фирми – като фризьорски салони, малки магазини, видове занаяти. До 30 юни догодина, те трябва да са приключили с избора си. Следим много внимателно процесите и ако има отклонения, ще реагираме, за да се защитят уязвимите потребители”, каза още Емил Георгиев. За избора на доставчик на електроенергия той посочи, че потребителите трябва да внимават, да не гледат само цената, а  трябва да се има предвид доставчикът да е доказал се лоялен партньор и даде гаранция за трите основни енергодружества в страната.

Емил Георгиев обеща, че Федерацията няма да спестява имената на нелоялните търговци. Услугите на Федерация на потребителите може да потърсите в Офиса в Пазарджик – на ул. „Петко Машев“ 11 (Зад Съдебната палата), ет.2, офис 24. Там ще отриете адвокатите Александър Чалъков и Георги Милчев, които са с многогодишна адвокатска практика.

Федерация на потребителите


Тази страница е видяна: 1428

 Публикувано от: pamedia на Friday 25 September 2020 - 13:06:22

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
МГЕРБ Пазарджик проведе кампания по разясняване правата на потребителите
В Пазарджик заработи Регионален офис на Федерацията на потребителите в България
Денят на европейските адвокати ще бъде отбелязан в Пазардик със засаждане на дръвчета
Съдии, адвокати, обвиняеми и свидетели изчакват до 11.00ч. адв. Хари Харалампиев /видео/
Униние, обезверяване и болести налегнаха адвокати, участвали в приватизацията на Абаджиевата къща
ОДМВР-Пазарджик: Всички действия на полицията в Стрелча са продиктувани само и единствено от задължението ни да защитаваме обществения интерес, правата на гражданите и прилагане на законите
Активисти за правата на животните организират прожекция на филма "Болд Нейтив" в Пазарджик – тази вечер в острова
Фотоконкурс на УНИЦЕФ за правата на детето
Комисията за защита на потребителите ще има открита приемна във Велинград
Втори компютърен курс за потребителите на услугите на „Човеколюбие”Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.6602 сек., 1.5621 от тях за заявки.