RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Активно присъствие на Център „Човеколюбие” в културия живот на град Пазарджик
 И през месец април членовете на социалния клуб от Център  „Човеколюбие”  проявиха своя стремеж към усъвършенстване и развитие и присъстваха активно в културния живот на Пазарджик. Те се интегрираха в градската културна общност и обогатиха 
4oveko250412.jpgпознанията си за родната ни история, изкуство, култура.
На 18.04.2012 г. от 18.00 ч. клиенти на ЦСРИ „Човеколюбие” бяха на откриването на богатата колекция от пафти и други ценни експонати – „Пафтите – накити на любовта!”, представена в Регионален исторически музей от Огнян Боев – художник и колекционер. След като разгледаха разнообразната сбирка от старинни предмети, клиентите на ЦСРИ „Човеколюбие” написаха благодарности за приятното преживяване в книгата за посетители на музея и присъстваха на коктейл по случай откриването на изложбата.
Друго културно събитие в град Пазарджик, на което присъстваха членове на социалния клуб към ЦСРИ „Човеколюбие”, беше откриването на изложбата „Подкрепи и мен ръката...”, посветена на Априлското въстание. Събитието се състоя на 19.04.2012 г. от 17.00 ч. в къща-музей „Константин Величков”. Посетителите видяха първото произведение, посветено на въстанието: „Ще ли им се върне?” от Любен Каравелов, „Под игото” на Иван Вазов, „Записки по българските въстания” на Захари Стоянов, както и други ценни реликви от фонда на Националния литературен музей, описващи априлската епопея. С представянето на книгата на Катя Зографова /директор на Националния литературен музей/ - „Българките в Априлското въстание”, от доц. д-р Атанас Шопов, присъстващите усетиха революционната атмосфера на паметната 1876 година и бяха впечатлени от героизма на българските жени по време на въстанието.
Потребители на ЦСРИ „Човеколюбие” бяха и на образователен концерт на ансамбъл „Пазарджик”, по случай 40-годишния юбилей от създаването на училище „Георги Бенковски”. Концертът се състоя на 20.04.2012 г. от 10.00 ч. в Младежкия дом на града. Там клиентите на „Човеколюбие” се насладиха на красотата на българските народни танци и бяха възхитени от таланта на изпълнителите от ансамбъл „Пазарджик”.
По покана на Регионална библиотека „Никола Фурнаджиев” – Пазарджик, и балетна школа „Ива” на 25.04.2012 г. от 18.00 ч.  членове на социалния клуб от Център „Човеколюбие” ще присъстват на камерен концерт „С крилете на Тепсихора”, посветен на Световния ден на балета – 29 април.
Анна Тилова 


Тази страница е видяна: 1406

 Публикувано от: pamedia на Wednesday 25 April 2012 - 19:41:24

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Сдружение „Човеколюбие” открива Център за психично здраве в град Септември
Сдружение „Човеколюбие” продължава мълчаливото присъствие пред сградата на Общината
Център за психично здраве „Човеколюбие” открива защитено жилище в Пазарджик
Д-р Красимир Темнилов в Център „Човеколюбие”
Студенти на стаж в Център „Човеколюбие”
Център „Човеколюбие” - с дейност и в Септември
Център „Човеколюбие” посрещна Коледа
Център „Човеколюбие” празнува Великден
Център „Човеколюбие” празнува Коледа
Център „Човеколюбие” продава мартенициТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.8698 сек., 1.7815 от тях за заявки.