Новина: Активно присъствие на Център „Човеколюбие” в културия живот на град Пазарджик
(Категория: @)
Публикувано от pamedia
Wednesday 25 April 2012 - 19:41:24

 И през месец април членовете на социалния клуб от Център  „Човеколюбие”  проявиха своя стремеж към усъвършенстване и развитие и присъстваха активно в културния живот на Пазарджик. Те се интегрираха в градската културна общност и обогатиха 


4oveko250412.jpgпознанията си за родната ни история, изкуство, култура.
На 18.04.2012 г. от 18.00 ч. клиенти на ЦСРИ „Човеколюбие” бяха на откриването на богатата колекция от пафти и други ценни експонати – „Пафтите – накити на любовта!”, представена в Регионален исторически музей от Огнян Боев – художник и колекционер. След като разгледаха разнообразната сбирка от старинни предмети, клиентите на ЦСРИ „Човеколюбие” написаха благодарности за приятното преживяване в книгата за посетители на музея и присъстваха на коктейл по случай откриването на изложбата.
Друго културно събитие в град Пазарджик, на което присъстваха членове на социалния клуб към ЦСРИ „Човеколюбие”, беше откриването на изложбата „Подкрепи и мен ръката...”, посветена на Априлското въстание. Събитието се състоя на 19.04.2012 г. от 17.00 ч. в къща-музей „Константин Величков”. Посетителите видяха първото произведение, посветено на въстанието: „Ще ли им се върне?” от Любен Каравелов, „Под игото” на Иван Вазов, „Записки по българските въстания” на Захари Стоянов, както и други ценни реликви от фонда на Националния литературен музей, описващи априлската епопея. С представянето на книгата на Катя Зографова /директор на Националния литературен музей/ - „Българките в Априлското въстание”, от доц. д-р Атанас Шопов, присъстващите усетиха революционната атмосфера на паметната 1876 година и бяха впечатлени от героизма на българските жени по време на въстанието.
Потребители на ЦСРИ „Човеколюбие” бяха и на образователен концерт на ансамбъл „Пазарджик”, по случай 40-годишния юбилей от създаването на училище „Георги Бенковски”. Концертът се състоя на 20.04.2012 г. от 10.00 ч. в Младежкия дом на града. Там клиентите на „Човеколюбие” се насладиха на красотата на българските народни танци и бяха възхитени от таланта на изпълнителите от ансамбъл „Пазарджик”.
По покана на Регионална библиотека „Никола Фурнаджиев” – Пазарджик, и балетна школа „Ива” на 25.04.2012 г. от 18.00 ч.  членове на социалния клуб от Център „Човеколюбие” ще присъстват на камерен концерт „С крилете на Тепсихора”, посветен на Световния ден на балета – 29 април.
Анна Тилова Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.2059 )


Време за изпълнение: 0.0419 сек., 0.0087 от тях за заявки.