RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Започна прием на заявления за подпомагане на осмокласници с по 250 лв.
Пазарджик
От 24.07.2020 г. в дирекции "Социално подпомагане" (ДСП) се подават заявления-декларации за отпускане на еднократна помощ за ученици, записани в 8 клас на държавно или общинско училище, за покриване на част от разходите в началото на учебната 2020/2021 г. Помощта е в размер на 250 лв. и ще се отпуска по реда на чл.12а от Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, обявено с решение на Народното събрание от 13.03.2020 г. и за преодоляване на последиците.
Семейните помощи за деца се отпускат въз основа на заявление-декларация по образец, подадено в ДСП по настоящ адрес – лично, като към заявлението-декларация се прилага лична карта (за справка); чрез лицензиран пощенски оператор, като е необходимо заявление-декларацията да е в оригинал и по електронен път с квалифициран електронен подпис.
Към заявление-декларацията, следва да се приложат и следните удостоверителни документи: удостоверение за брутни месечни доходи на семейството за последните 12 календарни месеца, предхождащи месеца на подаване; удостоверение от съответното училище, че детето е записано в VІІІ клас; медицински протокол от ЛКК, ако детето по здравословни причини не може да  започне училище, но не повече от 6 месеца от започване на учебната 2020-2021 г.
Помощта се отпуска, при условие, че средномесечният доход на член от семейството (към датата на подаване на заявлението) е по-нисък или равен на 450,00 лв. Еднократната помощ се предоставя независимо от дохода на семейството за деца: с трайни увреждания; с един жив родител и настанени в семейства на роднини, близки или приемни семейства по реда на чл. 26 от Закона за закрила на детето.
Заявлението-декларация се подава след записване на детето в осми клас, но не no-късно от 15 октомври 2020 г., с изключение на случаите, когато поради здравословни причини, установени с протокол на ЛКК, детето не може да започне училище, но не повече от 6 месеца от започване на учебната 2020/2021 година.
Еднократната помощ е обвързана с посещение на училище, като ще се изплаща на два пъти – след издаване на заповедта за отпускането й и в началото на втория учебен срок.
Когато помощта е отпусната и петдесет на сто от размера й е изплатен, но детето не бъде записано за втория учебен срок или в рамките на месец е отсъствало 5 учебни часа, за които няма уважителни причини семейството трябва да възстанови средствата.
Към 30.07.2020 г. в ДСП в област Пазарджик са приети 26 бр. заявления-декларации по реда на чл. 12а от Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, обявено с решение на Народното събрание от 13.03.2020 г. и за преодоляване на последиците, които са в процес на обработка.
 
 
 
 


Тази страница е видяна: 170

 Публикувано от: pamedia на Thursday 30 July 2020 - 14:43:28

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Осем двойки са подали заявления в Комисията „Ин витро” за финансово подпомагане
Седем заявления за финансово подпомагане ще гледа този месец общинската комисия „Инвитро“
В област Пазарджик 17 семейства в затруднено положение са подали заявления за еднократна помощ в дирекциите „Социално подпомагане”
Започва прием по подмерки COVID 1 и COVID 2 за временно подпомагане на земеделските стопани
Започна прием на документи за записване на деца в новата детска градина в Пазарджик
На среща на Екатерина Захариева във Ветрен започна прием на измамените120 работници в „Костал“
Започна приемът на заявления за индивидуална оценка на потребностите от подкрепа на хората с увреждания в област Пазарджик
Ден на отворените врати в дружеството - 40 осмокласници посетиха „Асарел-Медет“ АД
Пет паралелки отпадат след първо класиране на осмокласници. Най-предпочитани са езиковите паралелки в "Б. Брехт", следвани от Математическата
МБАЛ Пазарджик е определена за прием на бежанциТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.1525 сек., 1.1068 от тях за заявки.