RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
На първото си заседание Областната преброителна комисия в Пазарджик прие правилник за дейността си
Преброяване 2020

В Областна администрация Пазарджик се проведе първото заседание на временната Областна преброителна комисия, назначена със заповед на председателя на Националния статистически институт, във връзка с 18-тото национално преброяване на населението и жилищния фонд през 2021 година. Председател на комисията е зам.-областният управител Йордан Кожухаров, секретар е Георги Щерев – началник на отдел „Статистически изследвания“ –  Пазарджик - Териториално статистическо бюро Юг. В състава на комисията са включени представители на: ТЗ ГРАО Пазарджик, ОДМВР Пазарджик, общините Пазарджик, Велинград, Панагюрище и експерти от Областна администрация Пазарджик.


Националният статистически институт (НСИ) и Централната комисия по преброяването (ЦКП), съвместно с областните управители и кметовете на общините организират преброяването на населението и жилищния фонд, като органите, които осъществяват преброяването, са: Националният статистически институт, Централната комисия по преброяването, териториалните статистически бюра, областните и общинските преброителни комисии, съобщиха от Областна администрация – Пазарджик.

Областната преброителна комисия ще има задължения, свързани със съдействие и провеждане на преброяването в областта. Комисията ще информира Национален статистически институт и Централна комисия по преброяването в хода и провеждането на преброяването в областта, ще има задължението да приема докладите на общинските преброителни комисии, както и да изготвя доклад до ЦКП за предаването на всички преброителни материали в съответния отдел на Териториално статистическо бюро. По време на заседанието членовете на комисията приеха правилник за цялостната дейност на комисията, както и организационен план по подготовката и провеждането на преброяването на населението, с подробен график по дейности и дати. Съгласно организационния план, до 20 юни се провеждат заседания на общинските преброителни комисии. До 26 юни предстои набиране на  регистратори, които ще бъдат обучени от 6 до 10 юли и след това ще проведат обхода за регистрация, който е в периода от 10 юли до 15 септември. От 15 септември до 30 октомври ще се избират преброителите и контрольорите, а обученията им ще се проведат в началото на 2021 г.
Електронното преброяване чрез интернет ще стартира от 00:00 часа на 22 януари 2021г. и ще приключи до 24:00 часа на 31 януари 2021г. Преброяването с хартиена карта и преброители ще се провежда от 08:00 часа на 01 февруари 2021 г., до 20:00ч часа на 15 февруари 2021г.

Преброяване 2020


Тази страница е видяна: 230

 Публикувано от: pamedia на Friday 19 June 2020 - 13:53:38

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Заседание на Областната комисия по безопасност на движението
Поредно заседание на Областната епизоотична комисия
Годишният доклад за изпълнението на мерките по безопасност на движението и план програма за 2020 г – на предстоящото днес заседание на Областната комисия
Първото редовно заседание на ОбС Пазарджик ще е на 24 ноември
Комисия прие рекултивацията на депото в Ракитово
Областна комисия „Военни паметници“ отчете дейността си за 2018г.
Днес ще е първото заседание на ОбС-Пещера, което ще се излъчва на живо в мрежата
На извънредно заседание Общински съвет-Велинград прие декларация срещу откриването на мина „Грънчарица- център”
Европейската комисия прие предложението на Илияна Йотова за допълнителни средства за планинските региони
Комисия "Инвитро" в Пазарджик ще има първо заседание през априлТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.7271 сек., 1.6702 от тях за заявки.