RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
За изследване за COVID-19 са изпратени 145 проби на настанени в социалните домове в региона, лечебните заведения са подсигурени с предпазни средства
covid200507

Започна тестуването на потребителите на социални услуги в Област Пазарджик. Изпратени до момента са 145 проби за изследване за COVID-19. Обхванати са старческите домове в Пазарджик и Главиница, както и в Батак, Дом за пълнолетни лица с умствена изостаналост и Дома за стари хора във Велинград. Продължава пробонабирането. Това съобщи директорът на РЗИ – Пазарджик д-р Фани Петрова на днешния извънреден брифинг на Областния кризисен щаб, свикан от Областния управител Стефан Мирев. Щабът беше свикан по повод огнището на зараза в МБАЛ Пазарджик.


Стефан Мирев съобщи данни за заболелите в региона. Общият брой на заразените с COVID-19 в област Пазарджик е 51, хоспитализираните за момента са 20  - 17 в Инфекциозното отделение на МБАЛ Пазарджик, 2 -  в МБАЛ „Хигия“ и 1 - в МБАЛ „Уни Хоспитал“ - гр. Панагюрище. Поставените под карантина към днешна дата  в област Пазарджик са 1548. Общо 308 са карантинираните лица, контактни на последните заразени с коронавирус в периода 4-7 май.

Извършени са всички дезинфекционни мероприятия в МБАЛ Пазарджик след констатираните 9 случаи на заразени медицински лица с коронавирус, съобщи Д-р Димитър Савов, зам.-директор "Медицински  дейности" в МБАЛ Пазарджик. Приключила е 24-часовата карантина на Интензивното отделение и там отново се приемат пациенти. Продължава и всекидневна дезинфекция на всички отделения. Заразените от Областната болница 1 лекар, 4 медицински сестри и 5 санитари - всички от работещия персонал по отделението по Анестезиология и реанимация, са на домашно лечение и състоянието им е добро, посочи д-р Савов. Д-р Иванов е имал за 1 ден температура и леки болки в гърлото, но в момента се чувства по-добре. Останалите нямат оплаквания.

Всички отделения са снабдени с необходимите количества лични предпазни средства има и в резерв. Няма недостиг на предпазни средства в лечебните заведения в област Пазарджик, посочи д-р Фани Петрова.

В приема и лечението на COVID болни ще се включат активно и останалите болнични заведения в областния град, след изчерпване на местата в ИО на МБАЛ Пазарджик. Това са МБАЛ „Хигия“, където има вече двама пациенти с коронавирус, Специализираната болница за лечение на белодробни заболявания в Пазарджик и МБАЛ „Пълмед“, клон „Здраве“ Пазарджик.

За стриктното спазване на противоепидемичните мерки и избягване струпването на хора пред МБАЛ Пазарджик, частната охрана на здравното заведение ще бъде подпомогната от  дежурен полицейски патрул на МВР Пазарджик. Областният управител Стефан Мирев обеща да съдейства за това да бъде осигурено полицейско присъствие след като бе помолен от д-р Савов.
covid200507


Тази страница е видяна: 245

 Публикувано от: pamedia на Thursday 07 May 2020 - 17:06:44

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
13 проби от областта за COVID-19 са изпратени за изследване днес
Лични предпазни средства и дезинфектанти за лечебни заведения в област Пазарджик
За да не се допуска отказ на прием на пациенти с COVID-19, управителите на лечебните заведения 3 пъти дневно ще изпращат информация в Спешна помощ и РЗИ
Фондация “Лъчезар Цоцорков” подкрепя борбата с COVID-19 с дарение на лични предпазни средства и експресни тестове
Новите забрани и ограничения от 27 ноември с цел намаляване на натиска върху лечебните заведения
Д-р Фани Петрова: Много ви моля, нека да дадем глътка въздух на колегите, които са в лечебните заведения!
Козунаци от Общината получиха потребителите в социалните домове
Социалните домове в Пазарджик ще получат 39 от конфискуваните румънски агнета
Медицински център „ВИВА„ се нуждае от лични предпазни средства за медицинския персонал
„Рефан" дари на Община Пазарджик дезинфектанти за социалните услуги и здравните заведенияТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.6513 сек., 1.5461 от тях за заявки.