RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
20% от сумата за гората край Црънча ще останат за благоустрояване на селото
prot200131.jpg

Кметът на Пазарджик Тодор Попов прие направеното от общинския съветник Евтим Янев предложение в решението за продажбата на гората край Црънча да бъде записано, че 20% от получената от продажбата сума ще бъдат използвани за благоустроителни дейности в селото.


„Общината не може да стопанисва тази гора, но справедливо е 20% от приходите да постъпят за нуждите на селото“, заяви Евтим Янев. Според оценката на независими оценители гората на площ 368 декара струва 969 427 лв., което е записано като цена в решението на общинските съветници.

Кметът Тодор Попов също заяви, че общината не може да стопанисва и да охранява този имот, че в имота, без значение чия собственост е не може да има нерегламентирана сеч или строителство, защото има съответните държавни регулации. „Без значение кой е собственикът за следващите 10 години могат да се изсекат до 975 куб.м., което прави по 97 кубика на година. Сметнете какво може да се изкара за 10 години“, заяви кметът.

Тодор Попов призна пред съветниците, че на него също му е било нелеко да вземе това решение. „Управлението е отговорност и не винаги, решенията, които предприемаме като управленци, се харесват на всички. Аз знам, че това не се харесва, но трябва да се вземат и решения, които не са обществено приемливи, но са крайно наложителни“, коментира Тодор Попов. Пред кмета на Црънча Ангел Юруков той заяви, че е наясно, че хората в селото не искат да се продава гората, но освен че общината трудно може да я стопанисва и охранява, с постъпленията от продажбата ще се гарантират много важни за жителите на общината дейности. „В това кризисно положение разбираеми са предложенията на общинските съветници за опрощаване на задълженията, за временна отмяна на такси за общински услуги, за подпомагане на изпаднали в нужда, но за всичко това трябва да се осигурят средства и продажбата на този имот е един от начините“, коментира още Тодор Попов.

Предложението за продажбата на гората получи подкрепата на 26 съветници при необходим кворум от 21. 


Бел. ред.: Снимката е от протеста в края на януари 2020 г. срещу продажбата на гората.
Тази страница е видяна: 935

 Публикувано от: pamedia на Wednesday 29 April 2020 - 20:01:26

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
На 11 май ОбС ще заседава извънредно за отмяна на продажбата на гората край Црънча
Жителите на Црънча искат закриването на стрелковия военен полигон край селото
По 2 куб. м. дърва за огрев ще раздадат военните от полигона край Црънча на крайно нуждаещи се жители от селото
Румен Петков и двамата съветници в ОбС-Пазарджик оповестиха готвен протест от Младежката организация на АБВ срещу продажбата на гората край Црънча
Делян Пеевски дарява 700 хил. лв., за да не се продава гората на Црънча
17-годишен е подпалвачът на гората край Батак
Възрастна жена предизвика пожар в гората край Велинград
Задържани са иманярите, копали край Црънча
Пожарникари от всички служби в областта гасят пожар в гората край Ветрен
Скъсан проводник от високоволтово трасе запали пожар в гората край БатакТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.4245 сек., 1.3506 от тях за заявки.