RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Кметът на Пазарджик Тодор Попов: Община Пазарджик ще реализира предложенията от „Кутията за идеи“
Пазарджик
Кметът на Пазарджик Тодор Попов благодари на Съвета за младежка политика за инициативата им да поставят в центъра на Пазарджик и в сградата на Общината „Кутия за идеи“. В тези кутии гражданите имат възможност да споделят своите идеи за развитието на Пазарджик, за подобряване на градската среда и на общинските услуги, а първите предложения вече стигнаха до кмета и неговата администрация.
„Внимателно разгледахме всяко от постъпилите предложения и ги обобщихме в няколко важни теми. Едно от тях е за състоянието на най-дългата пейка в парк-остров „Свобода“. Тази пейка  е вече на 10 години, дървеният материал се влияе от атмосферните условия и всяка година правим необходимото, за да я поддържаме. Тази година също ще го направим, веднага след като приключи това предизвикателство, което в момента определя ежедневието ни.“, заяви Тодор Попов.
Другата важна тема, която вълнува гражданите на Пазарджик е състоянието на велоалеите и изграждането на нови такива. „Хората искат нови велоалеи. Ще споделя, че почистването на велоалеите до село Ивайло, вече е на финала. Остана ни само да изкърпим настилката, но сега се редуват два дни слънце, два дни дъжд и за да е качествен ремонта, веднага след като се позакрепи времето, ще го направим.“, обеща кметът на Пазарджик. „За да отговорим на очакванията на хората, ще продължим тази наша политика – където правим ремонти, ще се опитваме да оставяме пространство за велосипедисти. Тази година или най-късно през следващата, в разделителната линия по бул. „Стефан Караджа“, ще направим една нова велоалея и ще засадим дръвчета. Ние дължим на този квартал обновяване. Ще реализираме и една моя стара идея да направим вело и пешеходна алея в самото корито на река Марица от парк „Писковец“ до “Острова”. Най-вероятно от следващата година ще започне нейното изграждане и всички велосипедисти ще могат да се движат без да преминават през натовареното улично движение.“, съобщи Тодор Попов. 
Кметът на Пазарджик сподели още, че е впечатлен и се радва на факта, че хора се вълнуват от темите за чистотата и подават сигнали за замърсени терени. Тяхно предложение е да се обяви и Ден на чистотата. „Винаги съм споделял мнението си, че чистота е дело на всеки от нас и трябва да се полагат усилия в тази посока всеки ден. Затова ще предложим нова  Програма за поощрение, в която ще включим няколко зелени инициативи и адмирирането на някои наши съграждани, които поддържат междублокови пространства в образцов вид, както се казваше навремето. Ще използваме метода на стимулирането, който, надявам се, да даде резултати, а ако той не помогне, ще преминем и към метода на санкциите за тези наши съграждани, около чиито домове, в това число и блокове, е най-мръсно. Затова нека всички бъдем отговорни по отношение на чистотата.“.
От кутията за идеи е вече реализирана и инициативата за нова система за по-добра комуникация, която включва подаването на сигнали по Viber и през социалните мрежи. „Община Пазарджик не е спряла и всяка година въвежда дейности, които опростяват и правят по-ефективна комуникацията с гражданите. Сигналите, подадени по тези канали, се обработват веднага и до 48 часа се дават отговори и се решават проблемите. Например някъде да се смени улична лампа, да се отпуши шахта - това са въпроси, които не търпят отлагане и веднага се изпълняват“, каза още Тодор Попов.
Той сподели, че има и хубави идеи, които на този етап трудно могат да се реализират. Такава е идеята за машинно метене и чистене на  улиците и пешеходните зони. „На мен също ми се иска да минем на по-модерни методи на почистване, но всичко това е свързано с определени разходи, а те идват от нашите пари. Ако искаме такъв тип услуги, трябва да увеличим такса смет. С парите, които събираме, правим оптималното да почистваме и поддържаме нашия град. Нека уважаваме всеки един труд, включително и на жените с метлите, а техният е много важен. Нека всеки да положи усилия за подобряване на физическата среда, да я пази и не цапа“, призова Тодор Попов.
Той сподели, че е разговарял с фирмите по чистотата и има тяхното уверение, че ще направят необходимото почистването на пешеходната част в центъра на града да става до 9.00 часа сутринта.
Това са само част от предложенията на гражданите в „Кутията за идеи“, която ще продължи да събира идеите и предложенията на пазарджиклии за развитието на общината. Тодор Попов апелира гражданите да бъдат все така активни и споделят своите идеи, а Община Пазарджик поетапно ще ги реализира.

Пазарджик Тази страница е видяна: 206

 Публикувано от: pamedia на Tuesday 31 March 2020 - 17:01:56

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Актуализация на бюджета на община Пазарджик в края на годината с близо 11 млн. лева иска кметът Тодор Попов
Кметът Тодор Попов: Община Пазарджик подпомага 34 спортни клуба, които развиват 24 вида спорт
Тодор Попов: По време на изборите да не замърсяваме публичната среда, а да се конкурираме с идеи и визия за развитието на града
Кметът Тодор Попов, съветници и кметове на кметства в Пазарджик положиха клетва
Кметът Тодор Попов: Със спортните клубове трябва да градим доброто име на Пазарджик
Поздравление от кмета на Община Пазарджик Тодор Попов по повод 21 май - Празника на Пазарджик
Поздравление от кмета на Община Пазарджик Тодор Попов за 21 май - Празник на Пазарджик
Кметът на Пазарджик Тодор Попов обяви, че от 1 март общината ще поеме обслужването на „Синята зона“
Поздрав от кмета на община Пазарджик Тодор Попов
Поздрав от кмета Тодор Попов до здравните работници в община ПазарджикТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.4495 сек., 1.3673 от тях за заявки.