RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Със заповед областният управител Стефан Мирев разпореди мерки за предотвратяване на пожари в горския фонд
Пазарджик
  
 
Със своя заповед областният управител на Пазарджик Стефан Мирев определи за пожароопасен сезон в горските територии на област Пазарджик, периода от 1 април до 31 октомври 2020 година.
Със същата заповед се забранява паленето на открит огън и извършването на огневи работи на разстояние, по-малко от 100 м. от границите на горските територии.
 Директорите на държавните горски стопанства, държавните ловни стопанства, общините собственици на гори, съгласувано с Районните служби по пожарна безопасност и защита на населението, следва да обозначат трайно на терена и информират населението за определените от тях участъци в горите с повишена пожарна опасност (I-ви клас).  Да засилят дейността по раздаване на противопожарни декларации на туристи, берачи на гъби и билки, собствениците на гори и земи около и в държавните горски територии, пастири и други лица, пребиваващи или извършващи дейности в горски територии.
    Сдруженията на ловците, на риболовците и на туристите в България чрез своите органи трябва да инструктират членовете си за правилата за пожарна безопасност в горските територии и да попълват противопожарни декларации преди всеки излет.
     На кметовете на общини е разпоредено да организират за сметка на общинския бюджет доброволни формирования за гасене на горски пожари по реда на Закона за защита при бедствия.
    Органите по пожарна безопасност и защита на населението и служителите на Изпълнителната агенция по горите и нейните структури имат право да спират дейности или машини и съоръжения, които не отговарят на изискванията за пожарна безопасност или създават опасност за възникване на горски пожари.
    Лице, забелязало пожар в горските територии, е длъжно незабавно да предприеме действия за уведомяване на центровете за приемане на спешни повиквания към единния европейски номер 112.
    Заповедта е публикувана на интернет страницата на Областна администрация Пазарджик. Контролът по изпълнението й е възложен на директорите на РДГ – Пазарджик и     РД ПБЗН – Пазарджик.
 

 
 

 
 Тази страница е видяна: 1059

 Публикувано от: pamedia на Tuesday 31 March 2020 - 16:17:06

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Областният управител Стефан Мирев връчи купите и медалите на призьорите в състезанието „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“
Зам. областният управител Стефан Мирев е новият Областен
Мерки за недопускане на наводнения разпореди областният управител
Областният управител разпореди мерки срещу безстопанствените животни по пътищата
Заместник областният управител Стефан Мирев се включи в инициатива на ученици от Панагюрище
Областният управител Стефан Мирев насрочи за петък консултациите за състава на РИК Пазарджик
Областният управител Стефан Мирев насрочи консултации за състава на РИК – Пазарджик на 4 февруари
Областният управител на Пазарджик Стефан Мирев е домакин на българо-турски бизнес форум
Областният управител Стефан Мирев иска стационарна камера на пътя Пазарджик-Пловдив
Областният управител Стефан Мирев събира фирмите, извършващи производствена дейност в промишлената зона на ПазарджикТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.7381 сек., 1.6336 от тях за заявки.