RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Кметът на Пещера в обръщение към гражданите с въпроси към РЗИ за информираността, за нулевия пациент и за мерките
Йордан Младенов
Кметът на Пещера Йордан Младенов отправи обръщение към гражданите, в което задава няколко контректни въпроса към РЗИ, свързани с информираността и с мерките срещу разпространението на вируса covid-19:
Уважаеми съграждани,

Повод да се обърна към вас със следващото изявление е излязлата новина в регионалните и национални медии към 17.39 ч., че в Пещера има два нови случая на потвърдени резултати за COVID 19.

Искам отговорно да заявя, че след официалното изявление за обстановката в града дадено в ранните часове на днешния ден от д-р Стоил Апостолов- управител на МБАЛ „Проф. Д. Ранев“, до излизане в медиите не съм получавал информация за новорегистрирани случаи на заболели от Пещера. Оказва се, че Кметът на Общината научава тази новина от медиите, а не от ресорните органи в лицето на РЗИ- Пазарджик. Искам да попитам Кой е информирал медиите и защо това е направено преди данните да бъдат сведени първо до председателя на Оперативния щаб в мое лице !?

Имам въпроси към Областния кризисен щаб и РЗИ- Пазарджик, които ще обсъдим на заседание на Общинския кризисен щаб утре в 08.30 часа, след което ще бъдат официално изпратени до посочените институции.

1. Кога са взети и изпратени ли са пробите до Референтната лаборатория за трите потвърдени случая ?
2. Стигна ли се до отговор на въпроса : Ясно ли е кой е пациент „О“ от когото е разпространена заразата ? Има ли издадени предписания от РЗИ- Пазарджик за поставяне под карантина на близките на потвърдените случаи, тъй като към момента в Община Пещера не е постъпила информация за поставени под карантина близки на потвърдените случаи ?
3. Установени ли са всички близки контактни на потвърдените случаи на COVID 19 ?
4. Взети ли са и кога проби от всички медицински лица, които са били в близък контакт с пациентите с потвърдени положителни проби ?

Уважаеми съграждани,

Искам да ви съобщя най- отговорно, че аз и целият ми екип, както и колегите от Общински кризисен щаб ще търсим отговори на поставените сега въпроси. Отговорите ще научите и вие. Защото в създалата се обстановка желаем истината за нещата около коварния вирус да бъдат сведени с цялата си точност до знанието на цялата общност. Единствено при пълна прозрачност на ситуацията можем да работим пълноценно и адекватно за да се справим с предизвикателството пред което сме изправени.

Йордан Младенов
Кмет на Община Пещера


Тази страница е видяна: 492

 Публикувано от: pamedia на Monday 23 March 2020 - 18:04:53

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Отговорът на кмета на Пещера за причините и мерките относно образувалото се свлачище
Кметът на Велинград уверява, че за гражданите и гостите на града не съществува опасност
Кметът на община Велинград започна поредица срещи с гражданите, първата беше в Чепино
Движение България на гражданите има вече ръководство и в Пещера
Кметът на Пещера гостува на пенсионерски клуб в Пещера по повод 8 март
Център за административно обслужване на гражданите заработи от днес в Община Пещера
Омбудсманът на Пазарджик Иван Димитров и EVN България със съвместна инициатива за подобряване информираността на клиентите
Обществена дискусия за повишаване информираността на общността относно предизвикателствата пред юношите и техните семейства
МБАЛ-Пазарджик с коледна акция ”Подари книга на пациент за Коледа”
Доц. Стайко Спиридонов: Не трябва да има парични взаимоотношения между лекар, пациент и неговите близкиТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.6132 сек., 1.5111 от тях за заявки.