RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Предстои разяснителна кампания за отглеждането на свине в обекти тип „заден двор“
obl200225a.jpg

На проведеното днес заседание на Областната епизоотична комисия заместник областният управител Йордан Кожухаров запозна представителите на институции с указания на зам.-министъра на земеделието, храните и горите доц. Д-р Янко  Иванов, за организирането на разяснителна кампания във връзка с измененията и допълненията на Закона за ветеринарномедицинската дейност и предотвратяване разпространението на заболяването АЧС в България през 2020 г.


Ще бъде изготвен график за провеждане на срещите по населени места в област Пазарджик. На срещите ще присъстват представители на ОДБХ Пазарджик, Българският ветеринарен съюз, кмет или кметски наместник на населеното място.  В Закона за ветеринарномедицинската дейност /ЗВД/  се въвежда облекчен режим за регистрация на животновъдните обекти, без да се налага собствениците и ползвателите да заплащат такса за регистрация. Основната цел на новите изисквания, касаещи собствениците на животновъдни обекти е недопускане възникването на заразно заболяване. В тази посока са допълнени и задълженията на местната власт при констатиране на заболяване, с цел по-добрата координация и своевременно предприемане на мерки за ограничаване и ликвидиране на заразата. Предвижда се разяснителната кампания да се проведе в над 100 населени места на област Пазарджик.

По информация на ОДБХ Пазарджик няма нови констатирани случаи на АЧС в област Пазарджик. Продължават проверките на промишлените комплекси и по-малките ферми за стриктно спазване на мерките за биосигурност. Няма констатиран случай на  заболяването инфлуенца по птиците на територията на област Пазарджик, след констатираните огнища в съседната област Пловдив.

Груповият лов на диви свине приключи на 16.02.2020 г., по информация на РДГ Пазарджик от 03.02.2020 г. до 23.02.2020 г., са издадени 158 разрешителни за групов лов, отстреляни са 13 диви свине, за индивидуален лов са издадени 40 разрешителни, отстреляните  диви прасета са 51, индивидуалният лов продължава.
obl200225.jpg


Тази страница е видяна: 242

 Публикувано от: pamedia на Tuesday 25 February 2020 - 18:07:39

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Започва разяснителна кампания за санирането на малките блокчета
Областната епизоотична комисия ще проведе информационна кампания по регистрацията на стопанствата за отглеждане на свине
Над 5 хиляди души от област Пазарджик са били приети в болница със сърдечни проблеми. Предстои информационна кампания
Пет хиляди свине изгоряха при пожар край пазарджишкото село Априлци
Всички, отглеждащи домашни свине, в най-кратък срок да ги умъртвят и усвоят месото
От утре започват проверки за свине в дворовете, през септември ще изплащат 300-те лева
Кметовете на селата трябва да изготвят актуални списъци кои стопани гледат свине за лични нужди
Отново блъсната старица на заден ход
Пияна софиянка чукна на заден фолксваген
85-годишна е с фрактура на таза след маневра на заден ходТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5671 сек., 1.4701 от тях за заявки.