RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Започва разяснителна кампания за санирането на малките блокчета
Саниран блок Пазарджик,

От днес, 12 декември 2017 г.,  Община Пазарджик стартира информационна кампания за изпълнение на проект за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради в град Пазарджик по Инвестиционен приоритет „Енергийна ефективност в административни и жилищни сгради” на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020.
Всички заинтересовани лица могат да вземат участие в предвидената за целта информационна среща за разясняване на условията за кандидатстване за изпълнение на мерките за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради, която ще се проведе на 15.12.2017г. от 11ч.  в Пленарна зала, ет.2 в сградата на Община Пазарджик, обяви кметът на Пазарджик Тодор Попов.


Информация относно допустимост на сгради и пакет от изискуеми документи може да се получи в Център за информация и услуги на гражданите /ЦИУГ/ в сградата на Община Пазарджик, като пълен  пакет от документи за кандидатстване и Указанията за изпълнение на проекти за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради са публикувани и на интернет страницата на Община Пазарджик.

Приемът на Заявления за интерес и финансова помощ от Сдружения на собствениците на многофамилни жилищни сгради ще се осъществява от 03.01.2018г. в ЦИУГ в сградата на Община Пазарджик  до изчерпване на лимита от средства предвиден в  Инвестиционната програма на ИПГВР на град Пазарджик. Кметът обяви, че поредността на заявленията е от значение, затова препоръча желаещите да се включат да започнат бързо подготовка на документите.Сдружения на собствениците могат да кандидатстват по проекта ако техните многофамилни жилищни сгради отговарят на следните критерии за допустимост:

•    Многофамилни жилищни сгради, чиито собственици са регистрирали сдружения на собствениците (СС) по реда на чл. 25, ал. 1 от Закона за управление на етажната собственост (ЗУЕС);
•    Сградите следва да са в рамките на строителните граници на град Пазарджик;
•    Многофамилни жилищни сгради, които са масивни сгради и са проектирани преди 26 април 1999 г., които са извън обхвата на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради;
•    Многофамилни жилищни сгради с не повече от 35 самостоятелни обекта с жилищно
предназначение, строени по индустриален способ: ЕПЖС (едропанелно жилищно строителство); ППП (пакетно-повдигани плочи); ЕПК (едроплощен кофраж); пълзящ кофраж и разновидностите им, които са извън обхвата на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради;
•    При наличие на свързано строителство, а именно няколко блок-секции или сгради (блокове), които са свързани помежду си, т.е. не са отдалечени една от друга и образуват общ архитектурен ансамбъл, следва групата от блок-секции/сгради да кандидатства заедно при спазване на изискванията за брой самостоятелни обекти за всяка блок-секция.
Сградите, които отговарят на условията за допустимост, ще бъдат избрани за енергийно обновяване, ако изпълняват следните условия:
•    Сдружението/сдруженията на собствениците подава/т заявление/я за обновяване на цялата сграда;
•    Регистрирано e СС за всяка блок-секция в сградата/на цялата сграда при условията и реда на чл. 25, ал. 1 от ЗУЕС и са взети всички изискуеми решения в съответствие с изискванията на закона и Указанията за изпълнение на проекти за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради по Инвестиционен приоритет „Енергийна ефективност в административни и жилищни сгради” на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 – вписване на сдружението в публичния регистър на Община Пазарджик, в регистър БУЛСТАТ и наличие на протокол от общото събрание;
•    С изпълнение на енергоспестяващите мерки сградата ще достигне най-малко клас на енергопотребление „С“;
•    Има съгласие на всички ССО, които използват самостоятелните обекти или части от тях за извършване на стопанска дейност, както и за отдаване под наем или извършване на дейност от търговци и/или лица със свободни професии за стопанска дейност, за получаване на минимална помощ съгласно механизма за минимални помощи, както и за заплащане на съответните разходи, когато това е приложимо (включително попълване на съответните декларации - Декларации за минимални  и държавни помощи -Приложение № 1 към договора между общината и СС, и Декларации от собствениците на самостоятелни (стопански) обекти, които са извън обхвата на схемата за минимална помощ, за поемане на ангажимент за заплащане на разходите -Приложение № 2 към договора между общината и СС, които се прилагат към Заявлението за интерес и финансова помощ (ЗИФП) и стават приложение към договора, който се сключва между общината и СС).
Когато юридически лица-търговци са собственици на самостоятелни обекти в МЖС,  същите се считат за получатели на минимална помощ (помощ “de minimis”).
При наличие на самостоятелни обекти в сградата, които се използват за извършване на стопанска дейност, както и в случаите на отдаване под наем или извършване на дейност от търговци и/или лица със свободни професии, собствениците на тези обекти се третират като получатели на минимална помощ (de minimis)  съгласно Закона за държавните помощи.
ССО, в които се упражнява стопанска дейност, са получатели на минимална помощ съгласно механизма на схемата за минимална помощ или заплащат съответната част от разходите.
•    Има съгласие на собствениците за осигуряване на достъп до всички самостоятелни обекти - това се отразява от членовете на СС в протокола от общото събрание на СС, а  собствениците, които не членуват в сдружението, попълват декларации за осигуряване на достъп по образец.


Тази страница е видяна: 1961

 Публикувано от: pamedia на Tuesday 12 December 2017 - 13:45:04

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Очаква се санирането на малките блокчета да стартира през месец май
Санирането на малките блокчета ще се забави, тъй като променят методологията на процедурата
Тодор Попов: До 10 юни в Пазарджик започва санирането на малките сгради
Предстои разяснителна кампания за отглеждането на свине в обекти тип „заден двор“
За малките сгради – санирането ще е най-рано напролет, за големите няма сигурност
В Пазарджик започва подписка за възобновяване на санирането
Данъчната кампания започва официално от днес
Лятна антиспин кампания започва от утре РЗИ-Пазарджик
От Панагюрище започва разяснителната кампания за енергийно саниране на домовете
В Стрелча започва кампания за премахване на излезли от употреба мпс-та, паркирани по улицитеТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.7211 сек., 1.6093 от тях за заявки.