RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Ще пренасочват движението за Пловдив по магистралата заради ремонта на Околовръстното и пътя Пазарджик-Пловдив
Пазарджик
До двайсетина дни започва цялостният ремонт на Околовръстния път и отсечката до административната граница с Пловдив, съобщи на днешната си пресконференция Тодор Попов. Средствата вече са отпуснати на АПИ. На базата на проекта, който е обявен в Общината и КАТ, ще бъде затворен предвидения за ремонт участък Пазарджик-Пловдив и движението ще бъде пренасочено по магистралата.

В инфраструктурен аспект като най-важна предстояща задача Попов определи изграждането на Западния околовръстен път. Тежкият трафик трябва да излезе от града. Пазарджик остана от малкото областни градове без обход. Ослушват се още от централната власт заради изборите, но те ще свършат след 5 дена. Така че, този процес е необратим. До дни ще довършим „Стоян Ангелов”, добави Попов

Искам да направим специална програма за тротоарите. Признавам си, че през последната година тротоари не сме правили, но ремонтът е наложителен. Ще продължим ремонтите и на оставащите квартални улици. Те не са били никога извън нашето внимание, това се прави всяка година. Ще подновим уличното осветление. Проектът е готов от година и половина, силно се надявам до края на годината тази сага да приключи, сподели Попов. По отношение на Градския пазар    той бе категоричен, че никой никога не е искал да го продава. „Пазарът ще си е пазар, ние дори и да искаме, не можем да го продадем”, заяви кметът и поясни, че се предвижда завършване на реновирането му, включително с монтирането на специални рамки за зимния сезон, а трябва да се подновят и павилионите след проект с участието на всички архитекти и одобрението на хората.

 Другият важен въпрос е видеонаблюдението. Вече започнахме с 4 важни кръстовища и трябва да го разширяваме през годините, защото е най-добрият профилактичен инструмент за намаляване противоправното поведение на някои наши съграждани.

В резултат на работата през последните 4 години е изготвен най-важният документ за един град – Общият устройствен план, който ще бъде внесен за одобрение от общинския съвет още на първата сесия или най-късно до януари. Така ще отпаднат тромави административни процедури и ще бъдат облекчени административните услуги за бизнеса.

В Началото на пресконференцията Тодор Попов направи кратка ретроспекция на свършеното през предишните 3 манадата: „Всички много добре знаете, че през последните години се направи изключително много по отношение инфраструктурата на нашия град - толкова, колкото в новата история не е правено. Още в началото стартирахме желанието си за промяна с необходимостта от крещящ ремонт на улици, осветление, паркове, зелени площи, спортни зони т.н. Знаете, бяха преасфалтирани знакови улици като „Пловдивска”, бул. „България”, „Болнична”, много от по-малките улички. Разширихме платната на важни други, включително с нови тротоари: бул. „Цар Освободител”, „Мария Луиза”, „Кочо Честименски”, „Д-р Н. Ламбрев”, „Петър Бонев”, „Мильо Войвода”. Реновирани бяха почти всички крайни квартали – „Запад”, „Устрем”, „Болницата”, „Младост”, „Моста на Лютата”, цялата централна градска част. Разбира се усилията ни през следващите години ще бъдат насочени към оставащите няколко квартала: „Ставропол”, покрай „Стефан Караджа”, „Ябълките”.”

Кой каквато и да си говори, градът ни придоби различен вид. И това е видно за всички. Които имат очи, го виждат, които не го виждат – да гледат по-внимателно, препоръча Попов.

Да си спомним какъв беше Острова, какъв беше Стадиона – трънаци и бурени. Но тези неща бързо се забравят. Да не говорим колко спортни площадки, игрища, фитнес съоръжения сме направили, новият парк „Писковец.” Сега трябва да започнем да ги подменяме, защото те се износиха от употреба.

Да не забравяме това, което сме направили в населените места, които са 31 – асфалтирани или чъкалирани са над 600 улици, оправили сме площади, църкви, здравни служби, читалища, училища и детски градини. Цялата образователна инфраструктура в града е реновирана, припомни Тодор Попов.
Разбира се, ние нямаме самочувствието, че сме решили всички проблеми на града, но със сигурност те са станали по-малко. Кой преди 10 години е допускал, че пловдивчани и софиянци ще идват тук на уикенд?
Всичко това обаче трябва да бъде запазено и развито. През изминалите години изградихме здрав темел и първия етаж. Градежът трябва да продължи, за да стигнем до покрива на нашия общ дом, апелира Тодор Попов.
Пазарджик


Тази страница е видяна: 5680

 Публикувано от: pamedia на Tuesday 22 October 2019 - 17:30:43

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Заради катастрофата на магистралата, се препоръчва движението от Пловдив за София да е по стария път Пловдив-Пазарджик
Заради катастрофа движението по магистралата за Пловдив е отклонено през Септември и Пазарджик
Внимание! Кръговото на пътя за Пловдив вече е без предимство за идващите по Околовръстното
Премиерът, министри от кабинета и кметът на Пазарджик огледаха ремонта на пътя за Пловдив и кръговото при Мало Конаре
Започва ремонт на пътя Пазарджик-Огняново, по който е пренасочено движението от Пловдив
Катастрофа на магистралата, движението е затруднено в посока Пловдив
Само в крайна лява лента на магистралата се осъществява движението в посока Пловдив
От утре се пуска движението по ремонтираните 17 км от пътя за Пловдив
Затруднено е движението по Околовръстното в Пазарджик заради ремонти
Започва ремонтът на околовръстното от моста на Марица до изхода за ПловдивТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.6795 сек., 1.5807 от тях за заявки.