RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
„Люлката на Пикасо“ на Светозара и Марин Кузеви – поредният повод за гордост и самочувствие на пазарджиклии
Пикасо

Най-новата творба на Светозара и Марин Кузеви -“Люлката на Пикасо“, днес беше официално открита. В парк-остров „Свобода“ край люлката се събраха много почитатели на творческия тандем, млади хора, техни ученици, представители на изкуството, както и много от гостите в парка. Сред официалните гости беше и досегашният кмет Тодор Попов.

Люлката на Пикасо

Към идеята за люлките се върна в приветствието си към гостите Светозара Кузева. Идеята е възникнала по време на монтирането на скулптурата на Димитър Казаков -Нерон „Съзерцание“ на моста на Лютата над канала. „Мислих си за вечното движение и вечния покой и в момента на сливането им се появи идеята за люлката, която изразява и едното, и другото“, сподели Светозара Кузева. Марин Кузев пък е развил идеята и измислил  визията за трите люлки. „Това е нашата спойка, това е нашето сливане – винаги се опитваме да бъдем едно цяло с хората около нас, с природата, с обектите“, сподели още Светозара.

За уникалността на проекта говори Марин Кузев. „Люлките ни са едни от първите работи, които търсят на това ниво буквалния контакт с публиката, тя е част от всичко. Нашата идея беше смела, но още по-голяма смелост се иска от човека, който, образно казано, натиска копчето, това да се случи“. С тези думи Марин Кузев аплодира Тодор Попов, който беше официален гост на откриването на скулптурата люлка и му благодари за подкрепата, която винаги е оказвал на културата и на проектите на творците в Пазарджик.

„Няма никъде такива люлки, казвам го не толкова заради нашето его като творци, колкото за да се гордеем всички ние като жители на този град“, каза още Марин Кузев. Той сподели, че е търсил, но не е открил никъде подобни реализирани идеи за скулптури люлки,  затова и с нескрита гордост сподели радостта си, че техни творби са намерили място в специален справочник  „101 отбивки с деца“. Марин Кузев подари книгата на Тодор Попов с посвещението : „На човека, чиито дела отдавна са извън границите на политиката“ .

„Ние сме много добри и трябва вече да започнем да го показваме. Така трябва да се прави в живота. Въпросът е още малко да си повярваме и съм сигурен, че във всеки един аспект от тук нататък Пазарджик ще бъде град за пример. Всичко, което съм правил през тези години е подчинено на целта, която съм преследвал, а това е да имаме самочувствие, че сме добри в много неща. Ние сме такива и трябва да го показваме, защото второто място не ни отива“, заяви Тодор Попов. Той поздрави авторите на проекта и заяви за пореден път подкрепата си за смелите творчески идеи. „Днешният ден е още един щрих към голямата картина, която искаме да нарисуваме. Пазарджик да стане един от най–умните, красиви, спортни и перспективни градове“, завърши Тодор Попов. По желание на двамата автори на творбата те седнаха първи на люлката в компанията на Тодор Попов, с което обявиха люлката за открита. 
marink191012b.jpg
Люлката на Пикасо
Снимка: Никола Колев


Тази страница е видяна: 794

 Публикувано от: pamedia на Saturday 12 October 2019 - 18:12:12

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Над 180 творби в „По пътя” – изложба на ученици от школата на Марин и Светозара Кузеви
Петата изложба на школата на Марин и Светозара Кузеви се превръща в младежки фестивал на изкуствата
„По пътя с тях“ – учениците на Марин и Светозара Кузеви показват портрети на велики личности с принос към Пазарджик
"Чудесия" напълни Тортата, кметът им пожела да са все така гордост за Пазарджик и пазарджиклии
Мистериите отново с повод за гордост на Пазарджик
БОЙКА МАРИНСКА: Независимостта дава самочувствие, мотивация и желание за развитие
Бойка Маринска: Независимостта дава самочувствие, мотивация и желание за развитие
Д е к е м в р и - Гордост, лъжи и предразсъдъци
Д-р К. Коев: За нас Николай Гяуров ще остане съгражданин, легенда и гордост!
Тодор Попов: Днешният празник, зареден с националното ни самочувствие, ни задължава да мислим отговорно и с позитивизъм за светлото и по-добро бъдеще!Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5934 сек., 1.5141 от тях за заявки.