RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Журналистическа атака на местния парламент в Пазарджик, политически "мигранти" почти във всички листи
Пазарджик
Работили, работещи или свързани с журналистическото поприще са кандидати да заемат банките на съветници в местния парламент на Пазарджик.
В листата на местна коалиция БСП за БЪЛГАРИЯ на пето място е  Велина Грозданова Георгиева -Петкова, която "навъртя" стаж във в. "Виделина" и БТА, а от няколко години е PR в соц. партията на различни нива. В същата листа на десето място е Цветелина Васкова Арапова-Чавдарова, водеща на предавания в "Телекабел" още при старта на телевизията, с дялове в дружеството, а от известно време работеща за сайта pz.24info.bg.
Доскорошната репортерка и шеф на новините в същата медия  Марияна Георгиева Димитрова е на трета позиция сред кандидатите на "Глас народен".
Бившият собственик на в."Виделина" Тодор Тодоров, а сега на рекламна агенция, е съветник няколко последователни мандата. Той е в листата на коалицията на Тодор Попов под №8. От журналистическата гилдия е и още един от кандитат-съветниците в тази листа - Нерсес Ширинян.
Мариана  Бойрикова, която е със свое отношение към журналистиката и най-активният блогър  в Пазарджик, за втори път е кандидат за общински съветник. Тя отново е пета в листата - през 2015 г. на "Реформаторски блок", а сега - на коалиция ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ – ОБЕДИНЕНИЕ.
Издателят на в. "Виделина", а по-късно на On-line всекидневника със същото име Валентин Николаев Ненков е единадести в подреждането на ПП ГЕРБ.
Водач на листата на  местна коалиция ДВИЖЕНИЕ  БЪЛГАРИЯ  НА  ГРАЖДАНИТЕ  е друг издател на новинарски сайт (pz.24info.bg) - ексдепутатът Бойка Маринска. Още един ексдепутат, свързан с медиите, влиза в предизборната кампания за общински съветници - Панайот Ляков е единствената кандидатура на партия "Българска демократична общност". Той беше най-големият съсобственик в първото частно радио в Пазарджик "Оберон", а преди 10.11.1989г. заемаше отговорен пост в изданието на ДКМС "Орбита".
Макар и косвено, друг ексдепутат също може да бъде "причислен" към медийната сфера. Четвъртата в листата на ПП ГЕРБ Гинче Караминова бе член на Комисията по културата, гражданското общество и медиите в 44-то Народно събрание.

Общият брой на кандидатите за общински съветници в изборите на 27 октомври е 360, регистрирани от 20 партии или коалиции. На вота през 2015 година броят е бил 380. Тогава свои листи за съветници са регистрирали 22 партии или коалиции, както и ИК  за издигане на независими кандидати, а през 2011 г. партиите и коалициите, участващи в изборите за съветници, са били 44.
 
В партийните листи могат да бъдат засечени кандидати, които в предишни избори са се явявали от името на други политическа сили. Най-голям може би е скокът на Руди Садков Синапов, който от съветник на "Реформаторския блок" от името на СДС през изтеклия мандат вече е в листата на коалиция БСП за БЪЛГАРИЯ на шесто място.
Кандидатът на Местна коалиция „ГРАЖДАНИ ЗА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ“ през 2015 г. Мари Василев Кемчев  вече е в листата  на БЪЛГАРСКИ СОЦИАЛДЕМОКРАТИ, водена от Арлин Антонов.
 В листата на МК "Новото време", пък са Христо Бързев и Атанас Качаков, които в мандат 2015/19 бяха съветници съответно от БСП и ГЕРБ.
Бившият зам.-кмет на Иван Евстатиев Петър Горчев през 2011 г. е кандидат-съветник от ПП "Ред, законност и справедливост", през 2015г. - на Местна коалиция „Благо Солов в съюз за Пазарджик“, а сега вече е  четвърти в листата на Арлин Антонов.
"Най-прясна" е миграцията на Валери Иванов Иванов, който се отказа от 40-о място в листата на ГЕРБ и вече е втори в листата на Боби Даскалов, регистрирана от от партия  БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ОБЕДИНЕНИЕ.
С Решение № 101 от 24.09.2019 г. ОИК - Пазарджик заличи Валери Иванов Иванов, регистриран под пореден  номер 40 в кандидатската листа за общински съветници на ГЕРБ и регистрира на негово място Димитър Василев Дамянов, който също е с опит както в сферата на културата, така и на журналистиката.

Пазарджик 
 
 
 
 
 
 Тази страница е видяна: 3076

 Публикувано от: pamedia на Wednesday 25 September 2019 - 16:36:39

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Поименно новите съветници в местния парламент на Пазарджик
Всички регистрирани в Пазарджик листи - на 28 партии и 7 коалиции
Списък на всички листи и кандидати за народни представители за 13-ти МИР- Пазарджик
Инициативен комитет регистрира независимия кандидат за местния парламент Спас Спасов
167 са кандидатите за депутати в област Пазарджик, само на един е отказано /всички кандидати и листи по номера/
От 244 решения на ОбС Велинград кметът Лебанов е върнал само едно, посочва в отчета си председателят на местния парламент Дияна Кехайова
Благо Солов - с протегната ръка към всички политически формации и към избирателите
Всички от оцелелите мигранти в показанията си казвали, че са родени на 1 януари 1999 г.
ГЕРБ регистрира почти всички свои общински кметове в областта за нов мандат
Окончателни резултати в Пазарджик: ГЕРБ - 29,03%, КБ - 27,72%, ДПС -14,32% , Атака - 11.10%Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.6547 сек., 1.5545 от тях за заявки.