RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
"Шарени мъниста" - успешен проект в сферата на образованието реализира Община Пещера


Шарени мъниста - Пещера

Заключителна пресконференция по проект „Шарени мъниста” се проведе в Община Пещера. На пресконференцията кметът Николай Зайчев благодари на партньорите и експертите, които са работили за осъществяването на проекта. Той подчерта, че голяма част от успеха се дължи на отличното сътрудничество с училищата, «Съвместните дейности доведоха до много положителни резултати и се надявам това да бъде само началото на подобни големи и ползотворни съвместни инициативи», каза още Зайчев. 


Проектът се изпълнява в партньорство с училищата и със Сдружение „Асоциация образователно лидерство“ и училищата в гр.Пещера. Общата му стойност е в размер на 665 659.59 лв.  Община Пещера е бенефициент на предоставената безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020, процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG05M2OP001-3.002 „Образователна интеграция на учениците от етническите малцинства и/или търсещи или получили международна закрила“ за изпълнение на проект BG05M2OP001-3.002-0303-С02 „Шарени мъниста“. Проектът стартира на 23.01.2017г.  и приключва на 23.07.2019 г.

Сред постигнатите резултати по дейност „Диагностика на родители и ученици за интеркултурна компетентност“ са: проведено анкетно проучване на 619 родители и 815 ученици; изготвени насоки за  работа с ученици  и родители за превенция на отпадането и задържане в училище и създаден  експертен етнопедагогически модел за интеркултурна компетентност на ученици и родители на територията на община Пещера. В рамките на проекта по дейност „Работилница за толерантност“ са сформирани са 9 родителски клуба и е проведено обучение на педагогическите специалисти.

Успешни ресултати са постигнати и в рамките на дейност „Ученически лагери“.  Проведени са 4 ученически лагери – в к.к. „Боровец" и к.к. „Пампорово с  общ брой участници  -  286, от които 248 ученици. Създадени са общо 22 клуба по качество в рамките на три ученически лагера. 
През учебната 2017/2018г. са сформирани 48  ателиета, секции и клубове по интереси, в училищата-партньори. Общо 385 ученици през учебната 2017/2018г. са развили своите умения и са получили знания в областта на изкуството, науката, спорта, традициите и историята на гр.Пещера, спорта и компютърните технологии. Общият брой на създадените клубове, ателиета и секции  през учебната 2018/2019г. е 48. А 337 ученици  през учебната  2018/2019г. са развили своите умения и са получили знания в областта на изкуството, науката, спорта, традициите и историята на гр.Пещера.
 
Паралелно с тези дейности са проведени и „Празници на града“. На 22.12.2017г. в Народно читалище „Развитие“ в гр.Пещера се проведе празника „Шарен свят"  - 1, „Бяла приказка“. Присъстваха общо 514 родители и близки на децата, ученици, ръководители на клубове, ателиета, секции и  официални гости. В читалището беше подредена и изложба с фотографии, предмети и изработени изделия, представящи дейността на клубовете по интереси, ателиетата и секциите. 

Вторият празник се проведе на 11.01.2019г. в Народно читалище „Развитие 1873“ гр.Пещера. Подредена изложба представи напредъка и постигнатото от клубовете по интереси, секции и ателиета в училищата - партньори. На 05.07.2019г. крепост „Перистера“ събра ученици, учители, родители и гости на града, за да се насладят на детско шоу с илюзионист, аниматор и танци.

Тази страница е видяна: 1017

 Публикувано от: pamedia на Friday 12 July 2019 - 10:52:11

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Община Пещера спечели проект за климатичните промени, който ще се реализира в сферата на образованието
48 ателиета и клубове по интереси функционират в училищата в Пещера по проект "Шарени мъниста"
Традициите на различни етноси ще изучават децата от Пещера по проект "Шарени мъниста"
До края на седмицата кметът подписва колективен трудов договор в сферата на образованието и с Ансамбъла
В Пещера ще се реализира проект „Кръстопът на минало и съвремие“
Община Пещера ще реализира два проекта „За чиста околна среда“ в Радилово, Капитан Димитриево и Пещера
Община Пазарджик ще реализира проект "Хоризонт 2020" за повишаване компетентността на служителите в администрацията
Проект „Твоят час“ с успешен край в НУ „Отец Паисий“ гр. Пазарджик
Община Пещера е част от мащабен проект DEFeND
Проект за подобряване административния капацитет стартира в Община ПещераТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.6824 сек., 1.5735 от тях за заявки.