RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
В петък на "Перистера" Община Пещера организира Празник на града
Пещера

На 05 юли 2019г. Община Пещера организира Празник на града в изпълнение на Дейност 5 „Празници на града“ по проект BG05M2OP001-3.002-0303 „Шарени мъниста“ по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020.

Празникът ще се проведе на крепост „Перистера“ от 10:30 ч. и включва представяне на  детско шоу с илюзионисти, аниматор, балет и средновековни възстановки „Докосни древността“, представящи по атрактивен, разбираем и модерен начин духовната висота на дедите ни чрез пресъздаване на древни практики и умения в бита, празничната система, облекло и въоръжение, отношението към природата и околния свят. Участници от целевата група на проекта ще представят свои творби по проекта. За активната си дейност, учениците от 48 клуба по интереси, ателиета и секции ще бъдат наградени с грамоти.

За отчитане на резултатите от изпълнението на проекта, на 11.07.2019г. от 10.30ч. в Община Пещера, ул.„Дойранска епопея“ №17, Заседателна зала ще се проведе заключителна пресконференция по проекта.

Общата стойност на проекта е в размер на 665 659.59 лв.  Проектните дейности се изпълняват от 23.01.2017 г. и ще приключат на 23.07.2019 г. (30 месеца).

Бенефициент на предоставената безвъзмездна финансова помощ е Община Пещера.  Проектът се изпълнява в партньорство със Сдружение „Асоциация образователно лидерство“,  и училищата в гр.Пещера: Начално училище „Михаил Каролиди“, Начално училище „Михаил Куманов“, Основно училище „Св.Патриарх Евтимий“, Основно училище „Петко Рачов Славейков“, Обединено училище „Любен Каравелов“, Средно училище „Св.Климент Охридски“ и  Професионална гимназия по хранително-вкусови технологии „Атанас Ченгелев“.

 Общата цел на проекта е създаване на работещ модел за повишаване броя на успешно интегрираните в образователната система на община Пещера ученици от маргинализираните общности, включително роми, чрез комплексен подход на интерактивни педагогически взаимодействия.

Тази страница е видяна: 2022

 Публикувано от: pamedia на Tuesday 02 July 2019 - 07:41:28

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Община Пещера и ОИЦ–Пазарджик организират Ден на отворени врати в крепостта „Перистера“
Безплатни очни прегледи на 8 април организира Община Пещера
Рок на крепостта – на 30 август, на „Перистера“-Пещера
На „Перистера“ провъзгласиха новия Цар на виното в Пещера
Кметът на Пещера с първия си реализиран проект – за нов парк при крепостта „Перистера”
Лайънс организира Празник на смелостта и добрината
За 9-а година Тодор Попов организира празник за пенсионерите
Комплексът за социални услуги организира празник за децата
За трета поредна година Лайънс Пазарджик организира Празник на смелостта и добрината
Община Пещера разработва План за интегрирано развитие на община Пещера за периода 2021-2027г.Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5379 сек., 1.4444 от тях за заявки.