RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Адресните регистрации в Пещера са в съответствие със Закона
Пещера
В община Пещера няма установени нарушения на Закона за гражданската регистрация и не следва да има заличаване на адресни регистрации, съобщават от местната администрация. Извършена проверка във връзка с чл. 405а от Изборния кодекс констатира, че адресните регистрации в Община Пещера за периода от 01 май 2018г. до 30 април 2019г. са направени съгласно изискванията на чл. 92 и чл. 99 от ЗГР.
Проверката извърши комисия в състав Борис Фолев – Секретар на Община Пещера, Иван Тилев- гл. експерт в Дирекция „АКРРДС“ в Областна администрация-Пазарджик, Ангел Стоев - юрисконсулт в Дирекция „АКРРДС“ в Областна администрация-Пазарджик, Лидия Кръстева – гл. специалист, представител на ТЗ „ГРАО” – Пазарджик и представител на РУ-Пещера.
При извършената проверка комисията констатира, че адресните регистрации в Община Пещера са извършени от определените със Заповед по чл. 92, ал.1 от ЗГР  на Кмета на община Пещера длъжностни лица. За всяка извършена адресна регистрация има подадено от лицето заявление за постоянен адрес или адресна карта за настоящ адрес и същите са приложени към преписките.
Заявленията за постоянен адрес и адресни карти за настоящ адрес са подадени лично от лицата, а в случаите на упълномощаване пълномощното е приложено към документите.
Представени са и се съхраняват всички документи съгласно разпоредбите на чл. 92 ал. 2 от Закона за гражданска регистрация.
В случаите по чл. 92 ал. 3 от ЗГР е приложено писмено съгласие от собственика на имота за регистрация извършена в несобствено жилище и приложени копия от договори за наем.
Когато не са представени документите по чл. 92 ал. 2 и ал. 3 от ЗГР, длъжностните лица извършили адресната регистрация правилно са определили родство по права линия със собственика или ползвателя на имота. Извършена е проверка чрез отделите „Местни приходи” на регистрираните лица.
Тази страница е видяна: 910

 Публикувано от: pamedia на Monday 01 July 2019 - 15:53:44

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
В община Пазарджик няма да има кметски наместници, адресните регистрации са обичайни на брой
Гишето в КАТ за регистрации на МПС-та утре ще работи само до 12 часа
С sms-и Агенцията по вписванията ще уведомява търговците за входящи регистрации по фирмените им дела
Петима с множество криминални регистрации за кражби от Мало Конаре вилнели в лозето на пищиговец
Експерти от общината пишат становище по Закона образованието
Приемна за недискриминация и върховенството на закона организират в Септември
Родители ще протестират в Пазарджик срещу Закона за детето
Ученици провериха как не се спазва Закона за движение по пътищата
РЗИ състави актове на 13 пушачи и 6 фирми за пушене в нарушение на Закона
Общественополезен труд за нарушителите без доходи и имоти, предлага промяна в законаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5273 сек., 1.4266 от тях за заявки.