RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Младежите от БЧК ще раздадат на нуждаещите се 1500 боядисани яйца и 230 козунаци
yaitsa.jpg

На  Велики четвъртък, на площад  „ Съединение“, от 10:00 часа, доброволци от Български младежки Червен кръст гр. Пазарджик заедно с децата от Център за настаняване от семеен тип към ОС на БЧК Пазарджик боядисват яйца, които са дарени от общинските червенокръстки дружества в селата: Черногорово, Драгор, Дебращица, Звъничево, Щърково, Синитево, Мокрище, Гелеменово, Цар Асен, Мало Конаре, Априлци, Свобода, Хаджиево, Братаница. Яйца са дарили още и детските градини „Радост“, „Снежанка“, „Пролет“ и „Върбица“ .Фирма  „МЕТМА” ООД  е дарила 180 броя яйца, боя и стикери за яйца. В помощ на благотворителната великденска акция ДГ “Пролет” и ДГ „Юри Гагарин” и ДГ„ Слънчо“ ще сварят и боядисат част от дарените яйца. Общият брой на събраните яйца е 1 500.

Освен яйца е събрано и немалко количество дарени козунаци. Козунаци са дарили фирмите : ЕТ „2М – Нонов и синове” ООД – Пазарджик  - 72 бр., „ЛЪКИ ФУУДС ” ООД - 48 бр., ЕТ „ ПЕ-НИ-ЕЛ- Е. Стоилова ” - 40 бр.  и фирма „МИО“ ЕООД – 70 бр. Общият брой дарени козунаци за празника е 230 броя.
Младежите доброволци от БМЧК Пазарджик ще носят сладки и козунаци, които също ще дарят на нуждаещите се. Събраните дарения ще бъдат раздадени на Дом за стари хора „Гаврил Кръстевич” гр. Пазарджик, Дом за стари хора с. Главиница, възрастните ползватели в обществената трапезария за социално слаби възрастни хора към ОС на БЧК – Пазарджик, самотно живеещите възрастни, обгрижвани по домовете по програма „Бюро за предоставяне на домашни помощници и социални асистенти” към ОС на БЧК – Пазарджик, децата от Център за настаняване от семеен тип и Център за работа с деца на улицата с.Алеко Константиново към ОС на БЧК Пазарджик, сираци и нуждаещи се хора.Тази страница е видяна: 809

 Публикувано от: pamedia на Tuesday 23 April 2019 - 16:25:10

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Утре младежите от БЧК отново ще боядисват яйца в Градската градина, събрани са общо 1680 яйца
И в Стрелча възрастните хора към Социалния патронаж получиха козунаци и яйца от общината
ГЕРБ дари козунаци и писани яйца на Дома за стари хора „Гаврил Кръстевич” в Пазарджик за Великден
В четвъртък червенокръстци ще боядисват благотворително яйца в Градската градина в Пазарджик. Ще разнесат дарени козунаци и сладки
Младежите от БЧК ще боядисват близо 2000 яйца в Градската градина
300 национални знамена ще раздадат патриотите навръх празника
По 2 куб. м. дърва за огрев ще раздадат военните от полигона край Црънча на крайно нуждаещи се жители от селото
Обядът на най-нуждаещите си в община Велинград е осигурен до края на 2019 година
БЧК–Пазарджик разишрява своята подкрепа за нуждаещите се, броят им нараства с всеки изминал ден
РК на БАПЗГ по повод Международния ден на сестринството: С присъщата ни всеотдайност ще продължаваме да стоим на мястото си – при хората, при нуждаещите се от здравни грижиТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5530 сек., 1.4559 от тях за заявки.