RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
За 5 дни са заловени 15 подпалвачи на сухи треви, вече ще бъдат арестувани

Комисар Иван ПанайотовРешени сме да приложим мярката от Закона и ще арестуваме онези извършители на запалвания на суха растителност, за които има достатъчни данни за престъпление, в смисъл застрашаване на съседен имот, горски фонд или други, предвидени в Закона. Това заяви директорът на Областната дирекция Противопожарна безопасност и защита на населението комисар Иван Панайотов на извънреден брифинг тази сутрин по повод изключително многото пожари през последните дни.
Само за последните 5 дни имаме 94 произшествия, което прави средно по 20 на ден, но в съботите, неделните дни и понеделника те са по 30 дневно. За тези 5 дни сме заловили 15 извършители на запалвания, на които са съставени актове и ще им бъдат издадени наказателни постановления. Глобата е от 100 до 2000лв.
Основната причина е небрежността преди всичко на ползвателите на земеделски земи и вилни терени. Втората категория са пастирите, които чрез запалвания освобождават пасищата за нова трева.
Това напрежение нарушава режима на нашата дейност и когато се налага да спасяваме човешки живот или сграден фонд, ние сме ангажирани с гасене на треви, посочи комисар Панайотов. Той  отбеляза , че за същите 5 дни са аварирали 4 автомобила, което допълнително затруднява дейността им, а и увеличава разходите, включително и за горива.
И докато онагледяваше с пример, че и вчера е имало запалване под връх Бунай, където през есента изгоряха 25 хил. дка. гора, дежурният съобщи за пожар в района на Фазанарията, за където замина екип с противопожарен автомобил.
Тази страница е видяна: 903

 Публикувано от: pamedia на Wednesday 21 March 2012 - 12:05:29

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Близо 30 пожара на сухи треви през миналата седмица, на заловените подпалвачи ще бъдат налагани санкции по Закона за МВР
През последната седмица са съставени нови 10 акта на подпалвачи на сухи треви
За две седмици – 90 пожара, предимно на сухи треви
Четири пожара на сухи треви за денонощие
12 пожара, предимно на сухи треви, за едно денонощие
Огън от сухи треви опожари постройка във Величково
Отново горят сухи треви, стърнища и отпадъци
Продължава паленето на сухи треви и контейнери с отпадъци
Само за денонощие 6 пожара на сухи треви и стърнища
Само за седмица - 25 пожара на сухи треви и храстиТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5477 сек., 1.4288 от тях за заявки.