RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
За две седмици – 90 пожара, предимно на сухи треви
pojar_pz_iztok.jpg

Усложнена е пожарна обстановка на територията на област Пазарджик.  Особено в разгара и след жътвената кампания са налице пожари, вследствие техническа неизправност на техниката, човешка небрежност или почистване на растителните остатъци чрез изгаряне, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР Мирослав Стоянов.


За периода 26.08.2019 г. до 09.09.2019 г. на територията на област Пазарджик  са възникнали 3 бр. пожари в горския фонд и 87 броя  пожари в сухи треви , храсти и стърнища. През вчерашния ден на територията на септемврийското село Ветрен дол е установено лице, грубо нарушаващо противопожарните правила и норми.  Съставен му е акт за предизвикан пожар в района на селския стадион,  в резултат на нерегламентирано палене на сухи треви и отпадъци.За да не се допускат пожари в полските територии е необходимо да се спазват следните правила, съветват от Пожарната:
1. Не палете огън на открито във ветровито време. Това е предпоставка за пренасяне на големи разстояния на запалени частици и може да доведе до бързо разпространение на пожара с обхващане на значителни площи.
2. В дворовете палете огън само ако предварително сте обезопасили огнището и сте подготвили подръчни уреди за пожарогасене (съдове с вода и пясък, тупалки и др.). След изгаряне огнището трябва да се изгаси или затрупа с дебел слой пръст.
3. Не палете огън в близост до стрехите на сградите и под клоните на дърветата.
4. Никога не оставайте запален огън без наблюдение!
5. Не палете огън в междублоковите пространства, където са паркирани автомобили, както и в близост до бензиностанции и газстанции, складове за леснозапалими и горими течности.
6. Особена бдителност по отношение на мерките за пожарна безопасност в горите и земеделските земи трябва да проявяват пастири, пчелари, ловци, гъбари, секачи, туристи, собственици на вилни и земеделски имоти.
7. Запаленият в сухи треви и стърнища огън лесно може да обхване намиращи се в съседство трайни насаждения, стопански сгради, вилни и жилищни постройки, горския фонд.
8. Не палете огън в гората, освен на специално обозначените и устроени за целта места. Преди да запалите огън се уверете, че има осигурени количества вода за загасяване на огъня при поява на вятър и при тръгване. Подгответе тупалки – от гума или от зелени клони, с които да действате в случай на възникване на пожар.
   
При пожар сигнализирайте незабавно нa тел.112Тази страница е видяна: 1896

 Публикувано от: pamedia на Tuesday 10 September 2019 - 14:15:49

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
12 пожара, предимно на сухи треви, за едно денонощие
Четири пожара на сухи треви за денонощие
Само за денонощие 6 пожара на сухи треви и стърнища
Само за седмица - 25 пожара на сухи треви и храсти
Пет пожара през изминалото денонощие – всичките на сухи треви
Само през уикенда – близо 40 пожара на сухи треви
Пет пожара в житни блокове и 61 на сухи треви и стърнища за по-малко от два месеца
От началото на месеца в областта са възникнали 36 пожара в сухи треви, пожарната обстановка продължава да е усложнена
Пожарникари апелират гражданите да сигнализират за палене на сухи треви. 44 пожара са гасени през уикенда
Осем пожара на сухи треви са гасили огнеборците от региона,оказали са и помощ при катастрофа на пътя за ЮндолаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5060 сек., 1.4117 от тях за заявки.