RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Върховната административна прокуратура оспори наредбите за местните такси и цени на услуги в общините Велинград и Пещера
  
  Велинград
 От Върховната административна прокуратура съобщават за извършена проверка за законност спрямо подзаконови нормативни актове, приети от съответните общински съвети с цел да се установи спазването на административнопроизводствените правила.

Разкрити са нарушения на изискванията и са предприети  действия по реда на надзора за законност от териториалните прокуратури. Изготвени  са 94 протести до съответните административни съдилища.
Сред оспорените подзаконови нормативни актове са и Наредбите за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги в общините  Велинград и Пещера, както и в Силистра, Габрово, Перник, Димитровград, Симеоновград, Севлиево, Гълъбово, Трявна, Мездра, а също така и: Наредби за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество в общините Силистра, Перник, Габрово, Радомир, Бобов дол, Трявна, Дряново, Сунгурларе, Трън; Наредби за реда и условията за поставяне на преместваеми обекти  на територията на общините Габрово, Перник, Созопол, Поморие, Карнобат, Айтос, Севлиево, Трявна, Мездра; Наредби за управление на общинските пътища в общините Перник, Поморие, Гълъбово, Бобов дол, Несебър, Трявна, Рила;  Правилници за организацията и дейността на ОбС Силистра и ОбС Невестино и др.

В прессъобщенито, се напомня, че при издаването на нормативни актове се съблюдава законоустановен ред:

"В началото се изработва и публикува проект на акта на интернет страницата на съответната община и/или общински съвет заедно с мотиви или доклад съгласно чл.26 и чл.28 от Закона за нормативните актове. На заинтересованите лица се предоставя най-малко 14-дневен срок за предложения и становища по проекта, като след законодателната промяна в сила от 4.11.2016 г. срокът за обществени консултации по правило е не по-кратък от 30 дни. Компетентният орган издава нормативния административен акт, след като обсъди проекта заедно с представените становища, предложения и възражения.

Описаните изисквания са въведени от законодателя с цел да се осигури зачитане на принципите на необходимост, обоснованост, предвидимост, откритост, съгласуваност, субсидиарност, пропорционалност и стабилност."

Към момента 25 прокурорски акта са уважени, а за неприключилите производства ще бъде предоставена допълнителна информация. 


Тази страница е видяна: 7090

 Публикувано от: pamedia на Tuesday 06 November 2018 - 10:22:38

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Върховната административна прокуратура отменя наредби за такса смет и още над 100, противоречащи на закона
Отмениха глобите и цени на услуги в наредби на общините Велинград и Сърница, по искане на пловдивско сдружение
Проверка на язовирите в страната разпореди Върховна административна прокуратура
Общините Стрелча и Велинград ще оптимизират местните си администрации по проект
Представители на местните власти в Унгария почерпиха от опита на Пещера в работата с ромското население и социалните услуги за възрастни
Деца от Велинград и Пещера гостуваха на местните полицейски управления
Местните данъци и такси са събрани на 90%
Отстъпката от 5% за местните данъци и такси е до 30 април
Местните данъци и такси вече се плащат на две вноски
От утре започваме да плащаме местните данъци и таксиТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.6168 сек., 1.5160 от тях за заявки.