RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Отстъпката от 5% за местните данъци и такси е до 30 април
Пазарджик
Всички собственици на недвижими имоти и автомобили, които ще платят местните си данъци и такси за 2021 година до 30 април, отново ще се възползват от отстъпка от 5 % от определените задължения.  
От 26-и януари тази година, стартира кампанията за плащане на местните налози и такси, а имено за данъка върху недвижимите имоти, върху превозните средства и таксата за битови отпадъци, съобщават от Община Пазарджик.
Задълженията могат да се заплащат в отдел „Местни данъци и такси" на Община Пазарджик, като касите са с непрекъснато работно време от 8.30 до 18.00 часа, всеки делничен ден. Плащания могат да бъдат извършени и чрез EasyPay, ePay.bg, FastPay, както и по банковата сметка на Община Пазарджик със съответните кодове за плащане, посочени на интернет страницата на Общината и в съобщенията до данъчно задължените лица.
„В момента все още сме в необичайна ситуация, в условия на сложна епидемиологична обстановка и ограничителни превантивни мерки.  С цел улеснения на нашите съграждани сме осигурили на всяко данъчно задължено лице достъп до личната му информация в реално време през електронната платформа на Общината. Така могат да се проверят задълженията и дори да се заплатят от вкъщи“, поясни кметът на Пазарджик Тодор Попов.
 „Разбира се осигурили сме надеждна защита на личните данни, когато се преглежда личната информация за декларации, партиди, облози, лихви, наказателни постановления, фишове за глоби, актове“, допълни Тодор Попов.
До края на месец февруари всяко данъчно задължено физическо и юридическо лице от община Пазарджик, ще получи съобщение за размера и сроковете за плащане, така, както е по закон и наложилата се практика, информират от администрацията.
„В данъчните съобщенията ще бъде включена и информация за неплатените задължения за минали години и начислените лихви,  описани по отделно за  всеки конкретен имот или превозно средство“, допълни кметът.
Тодор Попов напомни, че коректното заплащане на местните данъци и такси е признак за социално отговорно поведение на гражданите, защото с тези средства се финансират и развиват местните дейности, които са част от ежедневието на всеки един от нас.
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Тази страница е видяна: 246

 Публикувано от: pamedia на Wednesday 03 February 2021 - 16:07:54

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Местните данъци и такси са събрани на 90%
Местните данъци и такси вече се плащат на две вноски
От утре започваме да плащаме местните данъци и такси
Без увеличение са местните данъци и такси. Кампания 2020 започна
Местните данъци и такси в Пазарджик скочиха по изчисленията на администрацията
Събираемостта на местните данъци и такси е близо 70% към средата на годината
И по Epay и в Еasypay могат да плащат местните данъци и такси в Пазарджик
Увеличаването на местните данъци и такси допълнително влошава бизнес климата
Тодор Попов: Промяна в концепцията за местните такси и данъци ще има при всички положения следващата година
Над 4 млн.лв. са събрани от данъци и таксиТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5063 сек., 1.4054 от тях за заявки.