RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Екатерина Захариева: Професионалното образование е сред приоритетните проекти
Екатерина Захариева, Пазарджик

“В България един от приоритетните проекти, които реализираме е свързан с професионалното образование. Смисълът на професионалното образование е учене плюс практика, а в държавите, където то се реализира успешно, безработицата е най-ниска”. Това заяви при посещението си в Българо-германския център по професионално обучение в Пазарджик  вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева. По думите и центърът има постигнати много високи резултатии тя с готовност ще съдейства за развитието на центъра и усвояването на средства по различни програми, включително и „Еразъм+“.


„Трябва да съсредоточим усилията си върху трайно отпадналите от пазара на труда. За това трябва да помогнем да се срещнат търсенето и предлагането на работни места. Правителството освен да финансира програми за заетост, има за задача и да подпомогне участието на бизнеса в този процес“, коментира Захариева. Тя обясни, че един от най-често задаваните въпроси от страна на бизнеса е как да се подпомогне връщането на работната ръка в страната. Преди посещението си в БГЦПО министър Захариева беше в Центъра за социална рехабилитация и интеграция на лица с онкологични заболявания във връзка с предстоящия старт на ХVII-та кампания за борба с рака на гърдата. Там тя отправи призив към всички жени да си направят профилактичен преглед:

„Призовавам всички - отделете 15 минути, за да се прегледате. Тези 15 минути спасяват живот. Говорете за това на близките и приятелите си. Няма по-важен етап от превенцията! Увлечена от ежедневието българската жена не намира време за себе си. На 15 и 16-ти този месец, тук се открива кампания и ми се иска тя да бъде насочена към работещата жена”.
Пазарджик
Програмата на министър Захариева продължава със среща с бизнеса в Пазарджик. 


Тази страница е видяна: 2107

 Публикувано от: pamedia на Monday 08 October 2018 - 17:21:37

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Министър Екатерина Захариева - с магазин в Пазарджик, най-заможна сред министрите
Водачът на листата на ГЕРБ в Пазарджик Екатерина Захариева пред студенти: Всеки лев, инвестиран в образование, се връща 100 пъти
Преподаватели от Панагюрище проучиха опита на Австрия в професионалното образование
Кунева пак си хареса Пазарджик за работна среща, посветена на професионалното образование
Министър Кунева идва в Пазарджик да обсъжда с бизнеса повишаване качеството на професионалното образование
Възпитаници на ПГСС „Царица Йоанна“ превърнаха в сцена за творчески изяви Деветата панорама на професионалното образование
Приемна на Екатерина Захариева в Пазарджик
Екатерина Захариева - с приемен ден утре в Пазарджик
Екатерина Захариева участва в честването на 3-ти март в Брацигово
Екатерина Захариева регистрира листата на ГЕРБ в ПазарджикТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.3082 сек., 1.2549 от тях за заявки.