RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
20 ученици от Механото ще бъдат на практика в Германия
      
pgmet181016_1.jpg
    За втори пореден път Професионална гимназия по механоелектротехника беше одобрена за финансиране по програма Еразъм+, съобщи директорът на училището Мариана Китина. Проектът на тема „Европейски опит и обучение в сферата на  Java  програмирането“е в частта  „Образователна мобилност на граждани“, сектор „Професионално образование“ и е на стойност 46 650 евро. Чрез този проект  се цели  да се подготвят  младите хора като квалифицирани, мотивирани и предприемчиви специалисти, конкурентноспособни на пазара на труда. Целта  му  е да се подобри конкурентноспособността на учениците чрез насочване на обучението към иновация и модерните технологии. Иновационният характер на обучението се изразява в ползване опита за ефективно, гъвкаво, адаптирано високо-технологично обучение на база на ноу-хау методи и технологии на партньори от Германия,  осигуряващи конкурентно способност, мобилност и реализация на млади хора на трудовия пазар.
           Партньор на ПГМЕТ е ALFATRAINING  Карлсруе, Германия - институт за допълнително професионално обучение. Института организира курсове за обучение на високо технологично ниво
          Ползватели ще бъдат  20 ученици, обучаващи се в ПГМЕТ  от девети до дванадесети  клас, от професиите „ Системно програмиране” ,” Компютърна техника и технологии” и ” Компютърни мрежи”. През юли 2019 година те ще проведат  двуседмична практика в гр. Карлсруе, Германия  на реални работни места.
        От  октомври 2018г. потенциалните ползватели на проекта ще бъдат информирани чрез обяви в сградата на ПГМЕТ. Срокът за подаване на съответните документи ще бъде 1 месец.
На 12 и 13 октомври 2018 г. Европейската комисия организира инициативата „Дни на Еразъм“ ( ErasmusDays), с която да отбележи огромното положително въздействие на Програма „Еразъм+“ едновременно във всички държави по света.
Инициативата е под патронажа на президента на Европейския парламент, Антонио Таяни, и Европейския комисар по Образованието, културата, младежта и спорта, Тибор Наврачич.
ПГМЕТ ще се включи в съответните инициативи, чрез организиране на изложба, презентации и споделяне на опит от участници, за да покаже резултатите и въздействието от реализацията на предишен проект.

Тази страница е видяна: 3774

 Публикувано от: pamedia на Monday 08 October 2018 - 13:42:11

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
20 ученици от Механото заминават на практика в Германия
Ученици от Механото заминават на практика в Карлсруе
20 ученици от Механото са на обучение в Карлсруе, Германия
Ученици и учители от Германия гостуват на СОУ „Д-р Петър Берон”
20 ученици от ПГМЕТ - със сертификати Europas mobility след стажа си в ALFATRAINING, Германия
Ученици от СОУ „Д-р П. Берон” ще разработят пътеводител на своя регион съвместно с връстници от Германия, Белгия и Финландия
Ученици от Испания и Германия гостуваха в ПМГ "К. Величков" по екопроект
В СУ „Д. Гачев“ 88 ученици ще бъдат обхванати в 6 клуба „Род мой - живот мой“
Ученици ще бъдат мениджъри за един ден в общинската администрация на Пазарджик
В Национално проучване на затлъстяването при ученици ще бъдат обхванати деца от 7 училища в Пазарджишка областТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.2346 сек., 1.1917 от тях за заявки.