RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
От Пожарната припомнят основните противопожарни правила при жътвата, от началото на кампанията са изпепелени 449 декара
    
Пазарджик
Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” – Пазарджик призовава намиращи се в земеделските земи извън населените места при извършване на дейности в тези територии да проявят особена бдителност заради повишения риск от възникването на пожари.
ОСНОВНИ ПРАВИЛА:

     1.Преминавайки покрай неожънати площи, са длъжни да спазват правилата и нормите за пожарна безопасност и с действията си да не предизвикват възникването на пожари.
     2.Да не почистват земеделските земи, слогове и крайпътни ивици от растителни остатъци и стърнища чрез палене на огън, тъй като запаленият в сухи треви и стърнища огън лесно може да обхване намиращи се в съседство трайни насаждения, стопански сгради, вилни и жилищни постройки и горски фонд, или да затрудни движението на МПС по пътищата като понижи видимостта.
            3.Растителните остатъци от земеделската дейност да се събират на определени места и да се извозват на регламентираните сметища.
    4.Да не се допуска палене на открит огън, тютюнопушене и паркиране на МПС в площите с посевите и на разстояние по-малко от 50м. до тях.
     5. При складиране и съхраняване на слама, сено и др. да се обособяват  фигури с единично тегло до 200т. и разстояние между фигурите не по-малко от 15м.  и на разстояние не по-малко от 10 м. от пътища и 50 м. от горски насаждения, като около тях се осигуряват пожарозащитни ивици с ширина най-малко 5м.
     6.Техниката ползвана в жътвената кампания трябва да бъде осигурена с искрогасители и пожаротехнически средства за първоначално гасене на пожар и да се почиства ежедневно след приключване на работа от наслоен прах, горими растителни остатъци и масло.
    7.Водачите  на земеделската техника са длъжни да могат да работят с наличните пожаротехнически средства и да не допускат боксуване на управляваната от тях техника в житните площи, стърнища и в района на фуражните площадки.
    При откриване на признаци на пожар в земеделските територии, не се колебайте, а подайте  съобщение за пожар на телефон за спешни повиквания 112, като оставите вашите данни за връзка – имена и телефон.
    От началото на жътвена кампания 2018 г. до момента са възникнали 7 пожара в житни посеви и са унищожени 443 дка. пшеница и 6 дка ечемик.

Тази страница е видяна: 1387

 Публикувано от: pamedia на Wednesday 18 July 2018 - 16:07:14

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
От началото на месеца в областта са възникнали 36 пожара в сухи треви, пожарната обстановка продължава да е усложнена
Отчет на даренията за МБАЛ-Пазарджик ден след началото на кампанията „ Заедно в битката с COVID-19“
Пожарникарите с препоръчителни мерки в сезона на жътвата
От КЗП припомнят: Безопасните детски бански костюми са без свободни връзки
Противопожарни мерки и съвети към празнуващите на 8 декември
На 12 църкви са направени предписания за отстраняване на противопожарни нарушения
Подготвени са противопожарни депа в резерватите на територията на областта
Грижа за краката на диабетиците - 10 правила
От полицията разпространиха правила за действие при наводнение
Правила за лична хигиена на банков служителТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.4125 сек., 1.3128 от тях за заявки.