RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Проект „Твоят час“ с успешен край в НУ „Отец Паисий“ гр. Пазарджик
 
Пазарджик
За финализиране на дейностите по пректна инициатива съобщават от начално училище „Отец Паисий“. В информацията се казва:
    "Проект „Твоят час“ по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020г. приключи успешно в НУ „Отец Паисий“ гр. Пазарджик с публични изяви в няколко групи и впечатляващи изложби.
    На 08.06.2018 г. учениците от НУ „Отец Паисий“ гр. Пазарджик от група за дейности по интереси „Здравен лексикон“ по проект Твоят час с ръководител Виолета Чолакова, участваха в публична изява – Подреждане на изложба и Годишна училищна продукция съвместно с родителите.
    Чрез тази полезна инициатива се осъществява главната цел на проекта – Насочване на здравното образование към развитие на компетентности у учениците за създаване и поддържане на здравословен начин и условия на живот.
              На своята публична изява учениците се представиха отлично. Подредиха изложба от изработени от тях материали в часовете по проекта. С помощта на презентация учениците показаха пред гостите знания за здравословния и природосъобразен начин на живот, за спазването на дневния режим, за значението на растителните и животински храни, за културата на хранене. Споделиха интересни факти за органите на хората, които получиха от енциклопедията „Човешкото тяло“. Рецитираха забавни стихотворения за ползата от игрите и изпълниха песни за значението на зеленчуците и билките.
    Учениците от групата за дейност по интереси „Изящно и приложно изкуство. Скулптура“ с ръководител Гергана Фиданова Комсийска подредиха изложба, в която представиха изображения на национални символи- герб, знаме; детско творчество – рисунки, свързани с честване на християнски празници; изображения на народни български носии, живописни гипсови фигурки, изрисувани от участниците в проекта.
    Дейността на групата е насочена към развитие на умения за изграждане на форми и образи с помощта на природни материали и запознаване с характерните белези на българското народно облекло, обичаи, традиции.
             Мероприятията се осъществяват по проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване на мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности /Твоят час/ - фаза II.
            
Така се реализират очакваните резултати - Развитие на компетентности, нагласи и творческите способности у малкия ученик в тематични области, извън включените в задължителната училищна подготовка, при която се използват разнообразни методи на учене чрез опит и преживяване. Създаване на ефективни механизми за участие на общността и родителите на учениците, които съдействат за допълване, развиване и надграждане на техните знания, умения и компетентности, придобити в рамките на задължителната им подготовка в училище.
    Проект „Твоят час“ превръща училището в желана територия за бъдещи художници, доктори, изследователи и музиканти. Чрез методите на учене чрез преживяване и учене чрез опит и откривателство всяко дете става център в образователния процес. Така пред бъдещото поколение на България се откриват нови и светли хоризонти."
 
Тази страница е видяна: 13559

 Публикувано от: pamedia на Friday 08 June 2018 - 14:36:49

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Регионална библиотека „Н. Фурнаджиев“ и Начално училище“ Отец Паисий“-партньори по проект
Издателство „Фют“ гостува с „Книжарница на колела“ в НУ „Отец Паисий“ в Пазарджик
Спортен празник с малки скаути в НУ „Отец Паисий“ - Пазарджик
В НУ „ Отец Паисий " Пазарджик вече отбелязаха Деня на народните будители
За януари „Клас на месеца” е IV „в” от НУ „Отец Паисий”
Четвъртокласници от НУ „Отец Паисий“ провериха правописа на пазарджиклии
В НУ "Отец Паисий" в Пазарджик пазят християнските традиции на Великден
НУ „Отец Паисий” отбеляза тържествено Деня на народните будители
Ученици от НУ "Отец Паисий" в ЦНСТ - Пазарджик
Класът на Елена Бишурова от НУ „Отец Паисий” е „Клас на годината” за месец майТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5946 сек., 1.5108 от тях за заявки.