RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
С екоинициативи в Панагюрище и Пазарджик РИОСВ отбелязва Световния ден на околната среда
    
Пазарджик
РИОСВ и ученици от Пазарджик и Панагюрище отбелязват  Деня на околната среда – 5 юни, с екоинициативи под мотото „Да победим замърсяването с пластмаси“.  Така експерти и ученици от ОУ ”20-ти април” в Панагюрище, ОУ ”Климент Охридски” и Професионалната гимназия по химични и хранителни технологии (ПГХХТ) в Пазарджик стават участници в Зелената седмица през 2018 г.
Вчера, учениците от ОУ ”20-ти април”, Панагюрище разбраха ползите от рециклирането на опасни отпадъци, в каквито се превръщат негодните батерии от домакинствата. Те проявиха готовност през лятото да ги събират разделно, за да се включат в акцията, която РИОСВ ще проведе в няколко училища в Панагюрище по време на Европейската седмица за намаляване на отпадъците (ECHO) 2018 г.
Днес, РИОСВ връчи знак „Зелена България” на директора на ОУ ”Климент Охридски”, Пазарджик. Признанието е за целенасочени, многодишни усилия и показани резултати в сферата на екологичното образование. През последните години училището стана част от поредица образователни инициативи и занятия с екологична насоченост – „Растем с екоресурси”, „Енергийна ефективност”, „Защо да събираме разделно”, „Засаждаме дръвче и растем заедно с него”, събиране на пластмасови капачки за подпомагане на благотворителни каузи. От днес учениците ще събират в пригодени контейнери в класните стаи и излезли от употреба батерии от домакинствата.
Утре инициативите ще продължат в Професионалната гимназия по химични и хранителни технологии в Пазарджик, където РИОСВ ще връчи награди на участниците в екологична викторина.

Инициативата „Зелена седмица” се провежда в страните от Европейския съюз и цели да проучи начините, по които Съюзът помага на градовете да станат по-добри места за живеене и работа. Тази кампания представя развитието на политиките за опазване качеството на въздуха, справянето с шума, опазването на природата и запазване на биоразнообразието, за управлението на отпадъците и водите.  


Пазарджик

Тази страница е видяна: 3049

 Публикувано от: pamedia на Thursday 31 May 2018 - 16:20:30

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Екоинициативи в Панагюрище и Велинград за Световния ден на околната среда
Стотици пъти скачат санкциите за замърсяване на околната среда
Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева посети „Асарел-Медет” АД
Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева откри пречиствателната станция на Пещера
Екосанкции за близо 100 хиляди лева наложи Регионаланата инспекция по опазване на околната среда и водите
Тодор Попов: Разширението на пречиствателната станция е пореден щрих от изпълнението на приоритетите ни, свързани с опазването на околната среда
РИОСВ-Пазарджик проведе открити уроци по повод Световния ден на водата
Пазарджик, Панагюрище и Велинград могат да кандидатстват по нова схема „Зелена и достъпна градска среда” до 5 млн. лв.
РИОСВ предостави „Червената книга на Р България” на музея в Панагюрище
БЧК - Пазарджик с поздрав към доброволците по повод Световния ден на доброволецаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.6316 сек., 1.5523 от тях за заявки.