RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Ръководителят на Бюрото на Европейския парламент в България ще връчи на ПГ „Иван С. Аксаков“ плакет за училище посланик на ЕП
Гимназия Пазарджик

На 1 юни 2018 година, в зала „Европа“ на ПГ „Иван  С. Аксаков” Теодор Стойчев, ръководител на Бюрото на Европейския парламент в България и Таня Чунтова, „Връзки с обществеността“, на официална церемония ще връчат връчат плакета на „Училище посланик на Европейския парламент“ на пазарджишката гимназия и сертификатите на посланиците.


До 25 юни ще бъде обявено и най-добре представилото се училище, чийто екип ще има възможност да пътува до Страсбург през есента. Там в момента са двама от учениците посланици -  Сашко Пенев и Трифон Аврамов, които заминаха по покана на евродепутата Петър Курумбашев. Те ще вземат участие в младежко заседание на ЕП, заедно със 700 ученици от страни от целия ЕС, а българската делегация, от която са част двамата аксаковци е от 10 ученици. Трифон Аврамов и Сашко Пенев ще представят Пазарджик и България от 31 май до 2 юни.

По-късно, по покана на Информационното бюро на ЕП, част от младшите посланици от ПГ „Аксаков“ ще се включат в Регионалната телевизионна дискусия „Пресечната точка на местните и европейските интереси“ с български депутати от Европейския парламент, която ще се проведе в Пловдив на 1 юни 2018 г. (петък) от 17:30 до 18:30 ч. Дискусията се организира съвместно с Българската национална телевизия като част от проекта „Парламентът на Европа – 202ПЕТ“ и ще бъде излъчвана пряко по БНТ2 с превод на жестов език. В дискусията ще вземат участие българските депутати от Европейския парламент Андрей Ковачев (ЕНП), Андрей Новаков (ЕНП), Светослав Малинов (ЕНП), Георги Пирински (S&D), Момчил Неков (S&D) и Ангел Джамбазки (ЕКР). Те ще отговарят на въпросите на публиката, свързани с различни европейски политики. В рамките на едночасовото обсъждане ще бъдат разгледани и различни проблеми, поставени по време на обиколката на „Пътуващото студио на БНТ2” в Южна България. Сред тях са въпроси, свързани с младежката безработица и създаването на условия за връщане на младите хора в малките населени места, реализацията и интеграцията на хората от ромски произход, възможностите за по-пряк достъп до европейски фондове в малките населени места, опростяването на документите за кандидатстване по европейски програми, по-доброто финансиране на културни проекти в малките общини и увеличаването на възможностите за кандидатстване на читалища за европейско финансиране. Младежите от „Аксаков“ са подготвили въпроси към евродепутатите, които ще зададат на срещата. 
Събитието ще се проведе в Камерната зала на Драматичния театър в Пловдив, ул. „Княз Александър I“ 38, на 1 юни 2018 г. (петък) от 17:30 до 18:30 часа.

През последните близо 7 месеца, учениците младши посланици на ЕП от ПГ „Иван Сергеевич Аксаков“ са едно от най-активните и креативни училища в Програмата „Училище посланик на Европейския парламент” на Информационното бюро на ЕП в България и заслужено се очаква да  получат висока оценка за работата си. 
На снимката: Една от инициативите на младежите - откриване на еврокоридор в училището


Тази страница е видяна: 17927

 Публикувано от: pamedia на Thursday 31 May 2018 - 15:09:13

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Поредно признание и нови инициативи на гимназия „Иван С. Аксаков“ по програма „Училище посланик на Европейския парламент“
Връчиха удостоверенията на 18 ученици от "Аксаков" за младши посланици на Европейския парламент
Иван Евстатиев - с почетен плакет от Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите
Еврокомисарят Мария Габриел и кметът на Пазарджик Тодор Попов откриха национална конференция на училищата посланици на Европейския парламент в България
Руснак осъди България в Европейския съд за искани му 800 евро от Гимназия "Аксаков", вече е отменена и заповедта
Министър Мл. Маринов връчи плакет за заслуги на кмета на Пазарджик Тодор Попов
Възпитаниците на гимназия "Иван С. Аксаков" ще вървят по европейски коридор и да се върнат в България
И младежите на ГЕРБ от Пазарджишка област посетиха Европейския парламент
Младежи от пазарджишката организация на ГЕРБ посетиха Европейския парламент
Младшите посланици на Европейския парламент даруваха и поздравиха кмета и съветницитеТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.6143 сек., 1.5055 от тях за заявки.