RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Възпитаниците на гимназия "Иван С. Аксаков" ще вървят по европейски коридор и да се върнат в България

Пазарджик

В Профилирана гимназия „Иван Сергеевич Аксаков”-гр. Пазарджик, днес беше открит Коридор „Европа”. В коридора са поставени националните флагове на всички страни членки на Европейския съюз, както и кратка информация за държавите и за тяхното присъединяване. Изпълнението е на учениците от клуб по интереси „Етикет.BG“ и е по проект „Твоят час“ на Министерството на образованието и науката. Инициативата е част от успешното партньорство на гимнацията с Областен информационен център – Пазарджик, от общоевропейска кампания „Европа в моя регион 2017“ и е под надслов „Заедно за Европа“.
Пазарджик

Директорът на гимназията Иванка Ваклинова съобщи, че подобен коридор няма в региона и той ще бъде поредната отличителна черта за училището и за пореден път ще покаже с какво училището е по-различно.
На учениците, които ще минават през европейския коридор заместник областният управител на Пазарджик Георги Милчев пожела да бъдат все така будни и активни, да следват смело мечтите си и да не забравят, че са бъдещето не само на нашия град, на нашата област, но и на България, и на Европа.

Директорът на Областния информационен център в Пазарджик Радослав Пешалов обяви, че това няма да е последният съвместен проект, че с гимназията обсъждат още съвместни инициативи. Радослав Пешалов апелира към учениците да се включат в конкурса за кратък разказ по събитие, свързано с Европейския социален фонд и обяви, че като награди ги очакват 6 таблета.

Гост на откриването беше и най-младият общински съветник Александър Иванов. "Когато ходите по този коридор, имайте самочувствието да се чувствате европейци, защото по нищо не отстъпвате на тези държави, чиито знамена са по коридора, вярвайте ми, учил съм дълги години в чужбина, както и 3 месеца в "Иван С. Аксаков"", заяви Александър Иванов.

Ваня Апостолова от Регионалното управление на образованието пожела на аксаковци да посетят които искат държави, да учат и работят там, но непременно след това да се върнат в България.

Инициативата за Коридор "Европа" е посветена  на 60-та годишнина от подписването на Римските договори и от създаването на Европейския социален фонд, на 10-та годишнина от членството на България в ЕС, както и на 6-та годишнина от функционирането на Мрежата от 28 информационни центъра в страната. Проявата е част и от програмата за отбелязване на 120-годишнината от именуването на най-старата гимназия в област Пазарджик и 172 години от основаването на Профилирана гимназия „Иван Сергеевич Аксаков”. 


Тази страница е видяна: 1780

 Публикувано от: pamedia на Tuesday 25 April 2017 - 17:03:01

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Гимназия „Иван С. Аксаков“ – с Почетен знак от президента по повод 24 май
Музейна експозиция в Профилирана гимназия „Иван Сергеевич Аксаков”
Училищното настоятелство на гимназия „Иван С. Аксаков“ също подкрепи директора
Едно слово, произнесено преди 28 години на 25 май в двора на гимназия „Иван С. Аксаков“
Поредно признание и нови инициативи на гимназия „Иван С. Аксаков“ по програма „Училище посланик на Европейския парламент“
Отворено писмо от директора на гимназия "Иван С.Аксаков"
Гимназия "Иван С. Аксаков" и Историческият факултет на СУ подписват договор за сътрудничество
Учениците от гимназия "Иван С. Аксаков" канят граждани на диктовка на открито
Учениците от гимназия "Иван С. Аксаков" скрепиха партньорството си с ОИЦ-Пазарджик с договора за сътрудничество
Преводачът и преподавател по превод Владимир Молле гостува на учениците в гимназия "Иван С. Аксаков"Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5180 сек., 1.4127 от тях за заявки.