RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
ПМГ „К. Величков” спечели иновативен проект по програма „Еразъм+“, включващ електронно обучение

МГ Пазарджик

Математическата гимназия „Константин Величков“ - Пазарджик, спечели проект по програма „Еразъм+“, Ключова дейстност 1, Сектор „Училищно образование“. Проектът, озаглавен „Обърната класна стая“, цели промяна на традиционната лекционна форма на преподаване с обучение, което поставя в центъра потребностите и нуждите на ученика. Този тип обучение дава  възможност на всички ученици да усвоят новите знания със свое темпо, в спокойна обстановка вкъщи, а в училище да упражняват наученото под ръководството на своите учители, съобщи д-р Анна Рабаджийска, преподавател в гимназията.


В ПМГ „К. Величков“ вече е въведен този начин на обучение в часовете по английски език, където учениците получават задания в образователна платформа, имат възможност да проверят отговорите си в електронните си учебници, а в час извършват  практически дейности, чрез които прилагат наученото вкъщи. Този нов начин на взаимодействие с учебно съдържание, съобразено със собствения стил на учене, ангажира учениците и дава възможност в часовете да се работи по групи и да се създават различни видове игри за затвърждаване на наученето. Така, използвайки възможностите на съвременните технологии, се засилва положителната мотивация за усвояване на учебния материал и се повишават творческата активност на учениците.

Проектът ще даде възможност на шестима учители да посетят структурирани курсове в гр. Дъблин и гр. Манчестър. Най-силно е представена колегията по чужди езици - Мирослава Такева, Димитрийка Боева, Елица Бекярова и Елена Ненкова ще усъвършенстват преподавателските си подходи в смесеното обучение, а д-р Ана Рабаджиийска, старши учител по история и цивилизация и Валентина Малинова, старши учител по информатика и ИКТ ще се запознаят по-подробно с метода на обърната класна стая и ще подобрят своите езикови умения това лято.

Реализирането на проекта е поредната стъпка на ПМГ „Константин Величков“ за  осигуряване на висококвалифицирана, модерна и конкурентоспособна подготовка на учениците.


Тази страница е видяна: 11936

 Публикувано от: pamedia на Monday 30 April 2018 - 17:54:23

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
РАИС ще реализира проект по програма Конкурентоспособност за иновативен модел
Представители от ПМГ „К. Величков” работиха по проект Еразъм+ в подножието на вулкана Етна
Гимназията по икономика в Пазарджик с нов проект по програма „Еразъм +“
СУ „Д-р П. Берон“ бе домакин по проект „Да развием предприемаческите умения“, Програма Еразъм+ 2018-2020
Учители и ученици от 5 държави се срещнаха в гр. Кавадарци по проект „Да развием предприемаческите умения“, програма Еразъм +
Три паралелки са на електронно обучение в областта
Предстои обучение за електронно управление на проекти
Доброволци по програма „Еразъм” в Център „Човеколюбие”
ПГСА изпълнява проект по „Еразъм +“ за модел на нискоенергийна сграда
Ученици от ПГМЕТ – с повече знания в програмирането на Java, по проект по „Еразъм +“Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5366 сек., 1.4271 от тях за заявки.