RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Прокуратурата е повдигнала обвинения на зам.-кмета и главния счетоводител на Община Септември

Прокуратура

След като прокуратурата повдигна обвинение на кмета на Септември Марин Рачев, държавното обвинение е привлякло към наказателна отговорност и неговия заместник, както и главния счетоводител на общината. Това се е случило миналия четвъртък, за което днес пресцентърът на Специализираната прокуратура информира.


На 29 март 2018 г. Специализираната прокуратура  е привлякла зам.-кмета към наказателна отговорност за умишлена безстопанственост, от която са настъпили вреди за общината за 78 511,05 лева, както и за престъпление по служба. Обвинение за безстопанственост с причинена вреда от общо 2 779 509,02 лв. е повдигнато и на главния счетоводител на общината. Той е подведен под наказателна отговорност и за сключване на неизгодна сделка в съучастие с кмета на община Септември Марин Рачев.

През периода март 2016 г. - март 2017 г., зам.-кметът на общината не е положил достатъчно грижи в осем случая на възложена работа на строителни фирми по обществени поръчки за ремонт на улици, детски площадки и библиотека в различни селища в общината. В повечето случаи заместник кметът е бил упълномощен като възложител от кмета на община Септември, като договарял 100% авансово плащане, без да изисква от изпълнителите парична гаранция за изпълнението на договорите. Събраните доказателства сочат, че от 21 март 2017 г. до 29 септември 2017 г., с цел да набави имотна облага за пазарджишко търговско дружество, обвиненият заместник-кмет превел авансово 100% от договорената сума от 35 880 лв. за доставка на 40 улични стълба за необосновано дълъг срок – до 31 декември 2017 г., съобщиха днес от прокуратурата.

На заместник кмета на община Септември е наложена мярка да неотклонение „Парична гаранция“ в размер на 20 000 лева.

Главният счетоводител, в съучастие с кмета Марин Рачев, не е положил достатъчно грижи за управление на повереното му имущество като сключил четири неизгодни договора за сметопочистване и ремонтни дейности, по които били платени неизвършени дейности и услуги или такива на завишени цени спрямо пазарните им стойности, сочат от прокуратурата.

На главния счетоводител е наложена мярка за неотклонение „Парична гаранция“ в размер на 50 000 лева.

Мерките за неотклонение на обвинените могат да се обжалват пред Специализирания наказателен съд.


Кметът на Септември Марин Рачев беше арестуван след сигнали за злоупотреби при обществени поръчки и беше обвинен в безстопанственост. Апелативният специализиран наказателен съд не уважи искането на държавното обвинение за отстраняването му от поста, докато тече разследването. При обиска в дома му в нощно шкафче бяха открити и справки на Държавна агенция "Национална сигурност", свързани с купуване на гласове на местните избори през 2015 г. Главният прокурор Сотир Цацаров посочи, че вината за това е изцяло на прокуратурата, а ръководителят на обвинението в  Пазарджик Георги Кацаров, подаде оставка.


Тази страница е видяна: 768

 Публикувано от: pamedia на Monday 02 April 2018 - 16:19:31

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
На 12 мъже и 1 жена Прокуратурата повдигна обвинения за проповядване на ислямизъм и шериат
Прокуратурата извади писма между главния мюфтия и нелигитимната организация "Ал уакф ал Ислями"
Поздрав от кмета на Община Пазарджик Тодор Попов за 6 септември - Деня на Съединението
Поздравителен адрес от кмета на община Пазарджик Тодор Попов по случай 15 септември
Агенцията за държавна финансова инспекция проверява община Септември по сигнал на организаторите на протестите срещу кмета
БСП даде кмета на прокуратурата за проявена безстопанственост по договора със „Заводски строежи“
БСП праща в съда решенията за банята и паркинга и дава на прокуратурата кмета за безстопанственост
Полицията си търси счетоводител чрез подбор на кандидати
Мутри са заплашвали кмета на Септември в кабинета му
ОИК-Септември не прекрати правомощията на кмета Марин РачевТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5999 сек., 1.4950 от тях за заявки.