RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Агенцията за държавна финансова инспекция проверява община Септември по сигнал на организаторите на протестите срещу кмета
ПРОТЕСТ ВАРВАРА

Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) е започнала проверка на дейността на кмета на Община Септември Марин Рачев. Проверката е в резултат на сигнал до Главния прокурор и до други институции, подадени миналия месец от инициативния комитет  „Да спасим Община Септември”, и под който стоят подписите на над 500 души от жителите в общината, съобщиха от ИК.


„За периода 2016 г. досега  в Община Септември са обявени и проведени общо над 40 обществени поръчки. При преглед на интернет сайта на Агенцията за обществени поръчки се установява, че над половината от тях са спечелени от фирми или консорциуми с участието на 3 лица – Владимира Бояджийска, Гергана Стоянова и Светла Димитрова”, пише в сигнала до Прокуратурата. Според инициативния комитет тези лица чрез други предишни фирми на кмета имат връзки с него. Те са реализирали или изпълняват 24 обществени поръчки на обща стойност над 12 млн. лева.  Договорите с фирмите на трите лица се отнасят до различен тип услуги и на практика обхващат почти цялата дейност на Община Септември – пазарни консултации,  озеленяване, сметосъбиране, саниране, ремонти и др.”, пише в сигнала до Главния прокурор.

„Моля да извършите проверка за установяване налице ли е частен интерес на длъжностно лице от община Септември при разходване на бюджетни средства, налице ли е конфликт на интереси между обществени задължения и частни интереси, при които частните интереси са могли да повлияят по неподходящ начин върху изпълнение на служебните задължения и отговорности. Да се установи налице ли е нарушение или неизпълнение на служебните задължения от длъжностно лице, превишаване на властта или правата с цел да набави за себе си или за другиго облага или да причини другиму вреда и от това са могли да настъпят немаловажни вредни последици.

Ето защо считаме, че следва да бъде извършено разследване с оглед установяване има ли извършено престъпление от общ характер във връзка възлагането на дейности и разходване на средства”, настояват протестиращите в своя сигнал.

За онагледяване на свързаността между търговските дружества от инициативния комитет са предоставили на Прокуратурата и пълен списък на търговските дружества, на които община Септември възлага дейности.

„Молим да съобразите и вероятната обвързаност на местната власт с някой от прокурорите. Например районния прокурор на РП- Пазарджик е от гр. Септември и не рядко е забелязван в приятелска компания по заведения с кмета на гр. Септември”, пише още с сигнала на инициативния комитет.
Снимка: Архив ПА медия - От протеста на пътя Варвара-Велинград през юли 2017 г.


Тази страница е видяна: 786

 Публикувано от: pamedia на Friday 15 September 2017 - 14:49:26

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Организаторите на протестите: Премиерът хвърля прах в очите ни. Протестите продължават!
Официално трима са организаторите на протестите в Пазарджик
Прокуратурата проверява сигнал за купуване на гласове в с.Алеко Константиново
Прокуратурата е повдигнала обвинения на зам.-кмета и главния счетоводител на Община Септември
Поздрав от кмета на Община Пазарджик Тодор Попов за 6 септември - Деня на Съединението
Поздравителен адрес от кмета на община Пазарджик Тодор Попов по случай 15 септември
Даниела Малешкова: Не съм запозната с фактическата обстановка, предизвикала протестите в Септември
Протестите в Септември продължиха отново със затваряне на пътя Варвара - Велинград
По сигнал на кмета на Карабунар е арестуван негов съселянин
По сигнал на кмета на Карабунар са заловени баща и син, докато товарели в буса си плочки и павета за ремонт на улицаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.4917 сек., 1.3917 от тях за заявки.