RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Кметът на Пещера участва в срещата "Туризъм и икономически растеж" с участието на министрите на туризма от държавите членки на ЕС
  
София
В рамките на българското председателство на Съвета на Европа, София бе домакин на срещата на високо ниво "Туризъм и икономически растеж" с участието на министрите на туризма от държавите членки на ЕС. В срещата участие взе и кметът на Пещера Николай Зайчев, който бе част от петчленната делегация на област Пазарджик, водена от областният управител Стефан Мирев. В началото на форума приветствия към участниците отправиха Валери Симеонов, зам.-министър председател на България, Цвета Караянчева, председател на Народното събрание на България, Николина Ангелкова, министър на туризма на България, Елжбета Биенковска, еврокомисар по вътрешен пазар, индустрия, предприемачество и малки и средни предприятия и Зураб Пололикашвили, генерален секретар на Световната организация по туризъм към ООН.
В няколко различни панела участниците в срещата на високо ниво обсъдиха туристическата индустрия като устойчив фактор за икономически растеж и като фактор за интегриране на хора, стоки и услуги в Балканския регион, както и политиките на ЕС за развитието на туристическия отрасъл по отношение на конкуренцията, защитата на потребителите и общите инициативи. Обсъдени бяха и мерки за подобряване на сигурността и привлекателността на туристическите дестинации, както и новия образ на Западните Балкани като регион на просперитет и мир.
Участниците обсъдиха и предложение на българския министър на туризма Николина Ангелкова да се създаде Софийска карта на 100-те европейски туристически обекта. Целта е тя да бъде допълнителен генератор на интерес на туристите към Европа и да привлече повече посетители към Стария континент от далечни дестинации, като Китай, Япония, Индия и САЩ. Идеята е на основата на българския опит с успеха на картата на 100-те национални туристически обекта.
По думите на министър Ангелкова туризмът осигурява 12% от европейските работни места. Така секторът се нарежда сред първите три икономически отрасъла, допринасящи за създаването на брутен вътрешен продукт. Тя подчерта важната роля на отрасъла за икономиката на всяка страна и изтъкна изключително добрите резултати на България. Общият брой чуждестранни туристически посещения през 2017 г. са 8,882 млн. и се отчита нарастване от 7,6 на сто спрямо година по-рано. От тях най-голям дял имат посещенията от страните членки на Европейския съюз. През 2017 г. те са били повече от 5,45 млн., което е над 61 на сто от всички чуждестранни пътувания до нашата страна през 2017 г. Ръстът е с 8,2% спрямо година по-рано. Приходите от международен туризъм в България нарастват с 9,1 на сто за периода януари-ноември 2017 г., съпоставено със същия период на 2016 г. В абсолютна стойност постъпленията от международен туризъм през 11-те месеца на миналата година  достигат над 6,6 млрд. лв.
   
pe6t_zaichev_sof2.jpgСофия
Тази страница е видяна: 530

 Публикувано от: pamedia на Tuesday 13 February 2018 - 19:54:54

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Кметът на Пещера ще участва в среща на министрите на туризма от ЕС
Кметът на Пещера - на среща на министристрите на туризма от страните от ЕС
Кметът на Пещера участва в 125-та пленарна сесия на Комитета на регионите
Кметът на Пещера Николай Зайчев участва в 127-ата пленарна сесия на Европейския комитет на регионите
С акцент върху туризма премина срещата на областния управител Златко Митрев с руския посланик Анатолий Макаров
Участието на Стрелча в изложението "Културен туризъм" във Велико Търново предизвика интерес
В Пещера започна санирането на нови два жилищни блока по ОП „Региони в растеж“
В Пещера ще продължи санирането по „Енергийна ефективност в периферните райони-2“ на ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г.
Пещера бе домакин на среща на кметовете от района с министъра на туризма Николина Ангелкова
Пещера е сред общините с допълнителни средства за финансиране за саниране по "Региони в растеж"Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.6067 сек., 1.5057 от тях за заявки.