RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Съветниците от кметската коалиция: С бюджета гарантирахме финансовата стабилност на общината

Коалиция Тодор Попов за ПазарджикПроведени 6 заседания, разгледани 88 проекторешения, 85 приети решения, от които 16 организационни, 29 – от финансов характер, 12- за участие на община Пазарджик в различни проекти. Това отчетоха на пресконференция по повод първите 100 дни от избирането на ОбС съветниците от коалиция „Тодор Попов за Пазарджик“. Председателят на ОбС Хари Харалампиев беше възпрепятстван да направи своя отчет, тъй като е председател на Комисията по регистрация на делегатите на Общото събрание на Сдружението на общините в Република България.

Според председателя на най-голямата група съветници Димитър Петков най-важното, което са постигнали за първите сто дни е гарантирането на относителна финансова стабилност на общината, което е станало факт с приемането на бюджета и привличането на европейски средства по програми. „По отношение на структурирането на ОбС сме подали ръка на всички колеги“, заяви още Димитър Петков. Тодор Тодоров също изказа удовлетворение от приемането на бюджета, както и от приетата програма за издължаване на общината към партньори. Тодор Тодоров критикува журналистите за това, че не са реагирали на изказването на Румен Петков от БСП. Тодоров посочи като лъжа, изречено от съветника от левицата твърдение, че приходната част на бюджета се формира основно от продажби. Тодоров посочи, че приходите са от 7 различни пера, сред които са и наеми, и концесии, и отстъпено право на строеж, делби и др. Лъжа той нарече и твърдението, че таксата за басейна се е увеличила от 30 лв на 50 лв. „Това са свободни съчинения и всички знаете, че не е така“, заяви още Тодор Тодоров.

Красимир Темнилов посочи като позитив в работата на съветниците подкрепата, която дадоха на неправителствени организации и на реализацията на проекти в социалната сфера.
Като предстоящи задачи съветниците от коалиция „Тодор Попов за Пазарджик“ посочиха актуализации на нормативни документи, които са значително остарели спрямо законовите разпоредби. Предстои работа и по правилника за дейността на обществения посредник, посочи Димитър Петков.

Амбициозна и сложна задача си е поставил Красимир Темнилов – в Пазарджик да бъде разкрит колеж за специалистите по здравни грижи или познатите ни повече като медицински сестри. Пазарджик има традиция в подготовката на здравни кадри, а медицински сестри са търсени в целия свят и такива специалисти не достигат, посочи Красимир Темнилов. Той сподели, че с подкрепата на евродепутата Надежда Неински ще насочат усилията си към провеждането на форум в Пазарджик с европейски инвестиции за бизнес възможностите.

На пресконференцията на съветниците от кметската коалиция беше представена и възможността за саниране на многофамилни жилища, подробности по-която очаквайте по-късно в ПАмедия. 


Тази страница е видяна: 1124

 Публикувано от: pamedia на Tuesday 28 February 2012 - 17:47:10

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Запазване финансовата стабилност и непоемане на рискове е основната цел на бюджета за 2016г. на Община Брацигово
Съветниците от кметската коалиция подеха инициативата за популяризиране на възможността за саниране на сгради
Финансовата стабилност на общините от област Пазарджик- останалите 7 показателя
Финансовата стабилност на общините от област Пазарджик- първите 8 показателя
Коалиция “Тодор Попов За Пазарджик” ще е името на кметската листа за съветници
За гласуването на бюджета на Община Пазарджик съветниците от БСП ще имат обща позиция
Отчет за 100-те дни ще представят съветниците от коалиция „ Тодор Попов за Пазарджик“
В Пещера днес гласуват бюджета на общината
Съветниците на Пазарджик ще гласуват Стратегията за общинската собственост и Програмата за управление на общината
Председателят на кметската група ще е на ротационен принципТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.6845 сек., 1.5688 от тях за заявки.