RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Обжалване бави и ремонта на квартал "Марица-Болницата", днес са отворени офертите

Пазарджик

Забавихме се с процедурата по Градската среда, заради обжалване на заповедта, с която съм обявил процедурата, сподели кметът на община Пазарджик на заседанието на Облщински съвет днес. Там приключи сагата в съда и сега, надявам се, да се избере бързо изпълнител, че закъсняхме, каза още Тодор Попов по време на гласуването на точката за даване на съгласие за поемане на обезпечение за авансово плащане по проекта за саниране сградата на МВР в Пазарджик. Проектът е в процес на изпълнение. Авансовото плащане е в размер на 35% от стойността на договора и е в размер на 585 хил. лева.

Закъснелият проект е "Обновяване на градска жизнена среда в жилищни райони в квартал "Марица-Болницата".  Проектът  е включен в Инвестиционната програма на Интегрирания план за градско възстановяване и развитие на гр. Пазарджик, който трябваше да  се реализира в периода 01.12.2016 г. - 31.08.2018 г.

Финансира се от Оперативна програма „Региони в растеж“ и е на стойност малко над 7,5 милиона лева, от които 1 милион 125 хиляди лева са национално съфинансиране, а над 6 милиона лева е финансирането от Европейския фонд за регионално развитие.

По проекта е предвидено обновяване на 4 междублокови пространства на улиците  ул. "Димчо Дебелянов" и ул. "Пловдивска, между ул. "Димитър Греков", ул. "Струма" и бул. "Стефан Стамболов", при кръстовище на бул. "Княгиня Мария Луиза" N 130 и ул. "Струма" и при кръстовище на ул. "Болнична" и бул. "Стефан Стамболов" .

Секретарят на Община Поазарджик Румен Кожухаров, който докладва точката за авансовото плащане на другия проект - санирането на сградата на ОД МВР, съобщи, че днес са   отворени офертите на участниците в обществената поръчка за реновирането на квартал Марица-Болницата".

Тази страница е видяна: 1480

 Публикувано от: pamedia на Friday 29 December 2017 - 20:04:38

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Днес ще бъдат отворени офертите за строителния надзор на Телки дере
До есента на 2018 г. ще е реновиран квартал "Марица-Болницата" в Пазарджик
Отвориха офертите по обществената поръчка за ремонта на центъра на Велинград
Канализация бави ремонта на околовръстното от "Бенковски" до Бошулско шосе, отпуснати са допълнително 300 хил. лв. от МРРБ
От днес започва да тече срокът за обжалване пред ОИК-Пазарджик
Община Пазарджик подписа договори за ремонта на 5 училища и квартала при болницата
Община Велинград обяви обществена поръчка за ремонта на болницата за 684 хиляди лева
От днес „Седмица на отворени врати“ в Окръжен и Районен съд
Със записи на заповед за близо 4 млн.лв. ще се обезпечат авансовите плащания за компостиращите и сепариращите инсталации и за ремонтите в "Марица-Болницата"
Няма да се затваря пътят Батак-Доспат за ремонта на втората му половина, започващ днесТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.6412 сек., 1.5359 от тях за заявки.